Dyrke paprika

FORKULTIVERING: JAN-FEB
UTPLANTING: MAI

Paprika er veldig gøy å dyrke og du behøver ikke ha særlig grønne fingre for å lykkes. Du behøver ikke engang å ha en hage eller terrasse. Når du har fått frem en paprikaplante så trives den godt i et lyst kjøkkenvindu. Klarer du å holde planten fri for skadedyr og sykdommer kan den leve i mange år. Paprika er en utrolig populær plante over hele verden.

Paprikaplante fra frø

Paprika er som sagt en plante som er utrolig enkel å dyrke. Dersom du liker paprika trenger du ikke bekymre deg for ryktene om utfordringer. Det sies at planten liker et litt varmere klima – dette er noe du har i stuen din!

Det første du må gjøre er å bestemme deg for hvilken type paprika du ønsker deg. Det finnes enormt mange ulike sorter og typer. Når du har bestemt deg så fyller du jord i en potte og legger frøene i jorden.

Billige paprikafrø kan bestilles: HER

De aller ivrigste begynner allerede å så frø til paprika allerede rett etter jul og ved nyttår. Normalt sår man frø fra januar-februar. Det å så planten helt i fra frø gir deg en helt unik mulighet til å følge med på plantens utvikling og i tillegg velfortjent applaus når du en dag kan høste fra den planten du sådde selv.

  • Plasser pottene på et varmt sted i hjemmet, for eksempel på baderomsgulvet.
  • I motsetning til andre planter trenger ikke paprika så mye lys for å gro. Men så fort skuddene bryter jordoverflaten bør du gi lys med en gang og fortsette å sørge for at planten får lys resten av sin levetid.
  • Det vil nok spire flere i samme potte. Når plantene er blitt noen 5 cm i høyden kan du dele og plante dem i større potter. En i hver potte. Gi vann umiddelbart etter omplanting.
Ferdige planter fra hagesenter

Det finnes også en enklere måte : å kjøpe små paprikaplanter på hagesenter på våren. Disse er som regel store nok til at du bare kan plassere dem i kjøkkenvindu og fokusere på å stelle planten.

Stell av paprikaplante
  • Vanne planten av og til. Stikk en finger i jorda og føl deg frem om den er tørr og trenger påfyll av vann eller ikke.
  • Sørg for at du sjekker bladene av og til for skadedyr. Plutselig kan det dukke opp lus. Disse fjerner du enkelt ved å skylle planten i dusjen eller at du bruker fingrene og knuser lusa flate på bladene.
  • Du kan sette planta ut i drivhuset om sommeren hvis du ønsker det
Høsting

Høsteklare når paprikaplanten bærer frukter med farge, så enkelt.

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

Publisert av Spiselighage

Dennis (24 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: