Epsomsalt er tillatt i økologisk dyrking og er et viktig mineral for plantene. I motsetning til andre næringer kan man ikke overdosere med epsomsalt. Du kan bruke saltet til alle typer vekster: men spesielt chili, paprika og tomater er ekstra glad i dette.
Informasjon:
I 1618 oppdaget en bonde ved Epsom i England at kveget nektet å drikke vann fra en bestemt brønn på grunn av den bitre smaken.
Epsomsalt er ikke i seg selv gjødsel til planten, men hjelper planter med å ta opp næringen i jorda bedre. Røttene til plantene tar lettere opp 2-5 ganger så mye sulfat, fosfor og nitrogen.
NB! Epsomsalt må ikke forveksles med vanlig bordsalt. Vanlig salt dreper plantene, mens Epsomsalt er noe helt annet (magnesiumsulfat)!
Fordelene til epsomsalt:
- Gjør at plantene tar opp 2-5 ganger så mye sulfat, fosfor og nitrogen.
- Dryss litt Epsomsalt rundt i jorden når du sår. Det gir bedre spiring og sterkere småplanter.
- Gir generelt kraftigere og større planter.
- Sprayer du epsomsalt blandet med vann på bladene vil bladene holde seg grønne og friske.
- Ved tomatsåing kan du bruke 1ts pr liter vann og vanne frø med, for raskere spiring
Du kan bestille epsomsalt HER
Blir bladene på tomatplantene dine lysegrønne eller gule i fargen? Ta en t-skje med Epsom salt og strø utover jorden rundt plantestilken. Det øker i tillegg rotproduksjon og planten blir totalt sett mye sterkere. Eventuelt kan man blande et t-skje-epsomsalt med en liter lunket vann og spraye dette direkte på bladene. Dette pleier jeg gjøre 2 ganger i løpet av sesongen og resultatene er fantastiske!
Tips! Epsomsalt kan også brukes til bading. Det sies at det skal være sunt og avslappende for kroppen.
Svar på Gratis gjødsel for plantene! – SPISELIGHAGE.NOAvbryt svar