MIN HISTORIE

Historien om Spiselighage

Hei! Mitt navn er Dennis. Jeg er hageblogger, greenfluencer og har en egen bok på vei. Ellers er jeg en hagekar som elsker egendyrka økologisk mat fra hagen min her i Stavanger. Som ung mann kjente jeg i utgangspunktet ikke særlig interesse for hagearbeid – og tanken på å luke bed var selvsagt ikke noe fristende. Rett og slett oppvokst i byen med lite kunnskap om egendyrka mat.

Det å første gang smake på egendyrka mat fra hagen ga virkelig en helt unik følelse av glede og mestring. Denne følelsen ønsket jeg umiddelbart at så mange som mulig skulle få kjenne på. Min målsetning er derfor å spre kunnskap, informasjon og inspirasjon om dyrking av spiselige vekster.

Ingenting annet i verden gjør meg mer glad enn når jeg ser mennesker dyrke noe spiselig – enten det er i en svær kjøkkenhage, på balkongen eller noe i kjøkkenvindu. Verdien er den samme uansett hvor stor eller liten plass man har. Du dyrker og skaper noe.

Å dyrke noe spiselig er fantastisk!

Det holder med en balkong eller bare en vinduskarm

En sommerdag i 2018 ble vi stolte eiere av en enebolig i Stavanger med selvsagt en stor hage. Valget falt på en gammel landbrukseiendom med lange tradisjoner for dyrking av mat – dermed god jord! Dette var det perfekte stedet. Da jeg flyttet inn besto det kun av stor gressplen. Jeg gikk umiddelbart løs på hagen og helt målrettet skapte jeg meg min egen frodige kjøkkenhage. I tillegg benyttet jeg stedet til å lage noe som også var bra for de pollinerende insektene og miljøet rundt.

Med tiden flyttet det også inn en god gjeng med høner i hagen. Drømmen var kommet i oppfyllelse. Tenk deg ferske egg, grønnsaker, frukt, bær og urter rett utenfor kjøkkenet. #Lykke

Før og etter hjemme hos meg

Håper dere vil følge meg videre på min nettside!

Instagram: http://www.instagram.com/spiselighage

%d bloggere liker dette: