Hei! Mitt navn er Dennis Asbjørnsen. Jeg er blogger, greenfluencer, foredragsholder, forfatter av bestselgerboken “Spiselig hage”, og innehaver av Norges største kjøkkenhagekonto på sosiale medier. Ellers er jeg en alminnelig hagekar som elsker egendyrka øko mat fra hagen min her i Stavanger.

Hvordan startet det?

Som ung mann kjente jeg i utgangspunktet ikke på særlig interesse for hagearbeid – og tanken på å luke bed var selvsagt ikke noe fristende. Man var rett og slett oppvokst midt i byen med lite kunnskap om egendyrka mat.

Jeg startet i 2018 å leie en pallekarm i kolonihagen til en arbeidskollega. Av henne lærte jeg å ha som prinsipp å dyrke enkelt, billig og bærekraftig. Målsetningen var å bruke minst mulig penger på kjøkkenhagen. Veldig gunstig for en ung fattig student som meg!

Fotograf: Helle Navratil – Boken Spiselig Hage
Fotograf: Helle Navratil – Boken Spiselig Hage 2
Instagram

Jeg opprettet en konto på Instagram @spiselighage med plan om å formidle bilder og videoer av kolonihagen til familie og venner. Plutselig tikket det inn ukjente følgere – litt etter litt hver dag. Få år senere er min konto blant landets mest fulgte kjøkkenhageprofil. Så artig!

Det å første gang smake på egendyrka mat fra hagen ga virkelig en helt unik følelse av glede og mestring. Denne følelsen ønsket jeg umiddelbart at så mange som mulig skulle få kjenne på. Min målsetning er nå derfor å spre kunnskap, informasjon og inspirasjon om dyrking av spiselige vekster. Jeg vil spre dyrkeglede til hele Norge!

Ingenting annet i verden gjør meg mer glad enn når jeg ser mennesker dyrke noe spiselig – enten det er i en svær kjøkkenhage, på balkongen eller noe i kjøkkenvindu. Verdien er den samme uansett hvor stor eller liten plass man har. Du dyrker og skaper noe. Jeg vet at alle kan dyrke sin egen mat!

Fotograf: Anne Linn Olsen / Felleskjøpet

Å dyrke noe spiselig er fantastisk!

Det holder med en balkong eller bare en vinduskarm
Min hagedrøm

En sommerdag i 2018 ble jeg og min samboer stolte eiere av en enebolig i Stavanger med en relativt stor hage. Valget falt på en gammel landbrukseiendom med lange tradisjoner for dyrking av mat – dermed god jord! Dette var det perfekte stedet. Det er faktisk talt bare noen minutter med bil ifra Stavanger sentrum! Da jeg flyttet inn besto det kun av stor grønn gressplen og noe villtrær. Jeg gikk umiddelbart løs på hagen og helt målrettet skapte jeg meg min egen frodige kjøkkenhage. I tillegg benyttet jeg stedet til å lage noe som også var bra for de pollinerende insektene og miljøet rundt – fransk samplanting.

Med tiden flyttet det også inn en god gjeng med høner og kaniner i hagen. Drømmen var kommet i oppfyllelse. Tenk deg ferske egg, grønnsaker, frukt, bær og urter rett utenfor kjøkkenet. #Lykke

Mitt arbeid i dag

Selv om jeg reiser rundt hele Norge for å holde foredrag, arrangementer og løper inn/ut døren på radio, tv og media er mitt prinsipp for alltid slått fast i bakken: EBB – Enkelt, Billig og Bærekraftig. Det er mine grunnprinsipp som jeg formidler hvor enn jeg er – i alle sammenheng!

Jeg har er så heldig at jeg er blitt en populær foredragsholder som får muligheten til å reise og treffe mange ivrige mennesker i hele landet. Det er veldig viktig for meg å se klimasoner, dyrkeforhold og glade mennesker som genuint brenner for det samme som meg: Å skape en bedre verden hvor vi alle innehar kunnskap om dyrking.

LES MER: Ønsker du et foredrag av meg?

Foredrag for Stavanger kommune
ABC dyrking på TV2 God Morgen Norge
Hagemessen 2022 – foredragsholderen som dro mest publikum av alle!
TV2 God Morgen Norge – sammen med min gode venn Finn Schjøll

Jeg fører et godt samarbeid med Norges/Europas ledende hageleverandører – og har til og med en egen nettbutikk med diverse spiselige vekster og eget hageutstyr gjennom egen merkevare SPISELIGHAGE.

I ett helt år har jeg delt faste innslag i Sunnhetsbladet gjennom artikler om hagebruk som jeg skriver. Takk for tilliten! Min målsetning er å spre dyrkeglede og formidle et budskap om kjøkkenhage til så mange som mulig!

Håper dere vil følge meg videre!

%d bloggere liker dette: