OM MEG

Historien om Spiselighage

Hei! Mitt navn er Dennis. Jeg er blogger, greenfluencer, forfatter av boken Spiselig hage, foredragsholder og står bak en av Norges aller største kjøkkenhagekonto på sosiale medier. Ellers er jeg en alminnelig hagekar som elsker egendyrka øko mat fra hagen min her i Stavanger.

Hvordan startet det?

Som ung mann kjente jeg i utgangspunktet ikke på særlig interesse for hagearbeid – og tanken på å luke bed var selvsagt ikke noe fristende. Man var rett og slett oppvokst midt i byen med lite kunnskap om egendyrka mat.

Jeg startet for noen år siden å leie en pallekarm i kolonihagen til en kollega. Av min arbeidskollega lærte jeg å ha som prinsipp å dyrke økologisk, bærekraftig, gjenbruke potter, hageredskaper, sanke egne frø og drive etter manuelt håndarbeid. Målsetningen var å bruke minst mulig penger på kjøkkenhagen. Veldig gunstig for en ung fattig student som meg!

Instagram

Jeg opprettet en konto på Instagram @spiselighage med plan om å formidle bilder og videoer av kolonihagen til familie og venner. Plutselig tikket det inn ukjente følgere – litt etter litt hver dag. Få år senere er min konto blant landets mest fulgte kjøkkenhageprofil. Så artig!

Det å første gang smake på egendyrka mat fra hagen ga virkelig en helt unik følelse av glede og mestring. Denne følelsen ønsket jeg umiddelbart at så mange som mulig skulle få kjenne på. Min målsetning er nå derfor å spre kunnskap, informasjon og inspirasjon om dyrking av spiselige vekster. Jeg vil spre dyrkeglede til hele Norge!

Ingenting annet i verden gjør meg mer glad enn når jeg ser mennesker dyrke noe spiselig – enten det er i en svær kjøkkenhage, på balkongen eller noe i kjøkkenvindu. Verdien er den samme uansett hvor stor eller liten plass man har. Du dyrker og skaper noe.

Å dyrke noe spiselig er fantastisk!

Det holder med en balkong eller bare en vinduskarm

En sommerdag i 2018 ble jeg og min samboer stolte eiere av en enebolig i Stavanger med en relativt stor hage. Valget falt på en gammel landbrukseiendom med lange tradisjoner for dyrking av mat – dermed god jord! Dette var det perfekte stedet. Da jeg flyttet inn besto det kun av stor gressplen. Jeg gikk umiddelbart løs på hagen og helt målrettet skapte jeg meg min egen frodige kjøkkenhage. I tillegg benyttet jeg stedet til å lage noe som også var bra for de pollinerende insektene og miljøet rundt.

Med tiden flyttet det også inn en god gjeng med høner i hagen. Drømmen var kommet i oppfyllelse. Tenk deg ferske egg, grønnsaker, frukt, bær og urter rett utenfor kjøkkenet. #Lykke

Før og etter hjemme hos meg

Håper dere vil følge meg videre!

%d bloggere liker dette: