Dyrke spinat

Spinat er en av de enkleste og beste bladgrønnsaker å dyrke. I tillegg er den jo supersunn og vokser sååå raskt! Spinaten trives hvor-som-helst i kjøkkenhagen. Frøene kan sås utendørs allerede i februar-mars.

Så spinatblader fra frø

Det er ikke nødvendig å så disse innendørs (forkultivere). Det er bortkastet tid! Velg ønsket voksested utendørs. Ruccola trives i alt fra potte, dyrkekasse eller rett i bedet.

Fyll i næringsrik jord i valgte voksested og strø frøene tynt utover på våren. Dekk med 1 cm jord. Vann frøene etter såing og sørg for at jorda holdes fuktig frem til spiring. Frøene spirer når de føler det er varmt nok ute i været. Ruccola trives best i sol til halvskygge.

Spinat tåler ganske lave temperaturer, og derfor kan du faktisk så frøene i januar (vinteren) og så spirer de etterhvert. Med tanke på samplanting kan du så spinat frø mellom hvitløk, purre, kål, urter og andre ting. Kun fantasien setter grenser!

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

TIPS:

Det tar bare 6-8 uker å få høsteklar spinat. 
Høsting

Spinat kan høstes hver dag gjennom hele sesongen. Plukk av blader regelmessig, og knip bort blomsterstengler som kommer i mellom.

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)


3 kommentarer til “Dyrke spinat”

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: