Dyrke spinat

Spinat er en av de enkleste og beste bladgrønnsaker å dyrke. I tillegg er den jo supersunn og vokser sååå raskt! Spinaten trives hvor-som-helst i kjøkkenhagen. Frøene kan sås utendørs allerede i februar-mars.

Så spinatblader fra frø

Velg ønsket voksested på forhånd. Skal du dyrke i potte, dyrkekasse eller rett i bedet? Fyll i næringsrik jord i valgte voksested og strø frøene tett utover. Dekk med 1 cm jord. Vann frøene etter såing og sørg for at jorda holdes fuktig frem til spiring.

Spinat tåler ganske lave temperaturer, og derfor er det ikke behov for å forkultivere disse innendørs. Med tanke på samplanting kan du så spinatfrø mellom hvitløk, purre, kål, urter og andre ting. Kun fantasien setter grenser!

Frø av spinat kan du få tak i HER

TIPS:

Det tar bare 6-8 uker å få høsteklar spinat. 
Høsting

Spinat kan høstes hver dag gjennom hele sesongen. Plukk av blader regelmessig, og knip bort blomsterstengler.

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

Publisert av Spiselighage

Dennis (24 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

En tanke om “Dyrke spinat

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: