Dyrke rabarbra

ENKEL. STAUDE.

Alle burde ha en rabarbraplante i hagen sin! De store grønne bladene som spirer tidlig på våren. En voksekraft du blir helt overrasket av hvert år. Planten er flerårig og kommer opp trofast år etter år. Det er en plante som klarer seg helt selv uten noe særlig stell – det eneste du trenger å gjøre er å gjødsle.

Plante rabarbra i hagen

Kjøp en liten rabarbraplante på HER eller få tak i en avlegger av en du kjenner. Denne planter du i hagen i dyp og næringsrik jord. Prøv å finne et sted med en god del sol. Det første året du har plantet rabarbra skal den etablere seg, og trenger derfor mye vann. Vanne jevnlig hele sommeren.

Det går jo an å så fra frø også, men dette er er litt mer for de som er ekstra interessert. På våren kan du få kjøpt frø av rabarbra på de fleste hagesentre. Følg deretter posens anvisninger.

Rababrakompott

LES OGSÅ: Hjemmelaget rabarbrakompott

Stell

Du bør gjødsle kraftig av og til da dette er en næringsglad plante. De første to årene etter planting bør du ikke høste så mye – men noen stilker kan du ta. Planten er i etableringsfasen og trenger hovedsakelig fred.

På våren kan du dele eldre planter med spade. Stikk den rett ned i rabarbraplantens kjerne for å dele planten i to. Det var på denne måten jeg fikk mine første planter til hagen. En kollega som delte hennes rabarbra med meg. Husk å vanne etter å ha plantet ned en delt rabarbra – akkurat på samme måte som ved nyplanting.

Rabarbra liker mye gjødsel og bør tilføres næring så ofte som annenhver uke. Jeg bruker Gjødsel for kjøkkenhagen til dette.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Høsting

Selv om planten blir større for hvert år, kan det være til fordel å høste mindre i flere omganger. Ikke ta alle stilkene av planten samme dagen. Stakkars rabarbraplante! Når du høster skal du ikke klippe. Du skal vri stilken av. Da produserer planten nye.

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

BOKEN VI ALLE HAR VENTET PÅ!

Hele Norges nye kjøkkenhage bok. Dette er en bok som har rast ut av forlagets lager. Nytt opplag allerede før den offisielle utgivelsesdatoen. Bestselger hos Norges største bokhandel!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

11 kommentarer om “Dyrke rabarbra

 1. Jeg har en rabarbra plante som jeg kjøpte på Selvåg. Noen av bladene er vinrøde, hva skyldes dette?

 2. Hvordan skal man plukke/ høste inn rabarbrastilkene ? Kappe av med kniv, eller rive de opp ?

  1. Hei. Vri stilken av. Da får rabarbraplanten energi til å danne nye stilker igjen. Kutter du med kniv vil den ikke danne nye blader👍🏻😊

 3. Det ser ut til (lukter!) å vokse rabarbra i grøftekanten langs veien her. Er det noe i veien for å ta opp den og sette den hjemme, tro? Kan den lett forveksles med en annen plante?

  1. Vanskelig å svare på denne da jeg ikke tør å ta sjansen på at det er rabarbra. Du bør gjerne sende et bilde til meg for at jeg kan se det bedre!

 4. Hei.
  Jeg lurer på om jeg skal ta bort den lange gule “blomsten” på rabarbraen, eller skal den bare stå der? 😅

 5. Hei. Har kjøpt tre rabarbraplanter i jord fra dere. Lurer på hvordan jeg best passer på dem fram til jeg kan plante de ute. Hvilken temp ? Lyst eller mørkt ? Vanning ? Og når er det trygt å plante de ute?

  1. Tusen takk for din bestilling! Kan plantes ut med en gang du kan grave i jorda og det er frostfritt. Oppbevares mørkt og kjølig om det ikke lar seg plante i hagen nå. Lykke til og nyt plantene 🙂

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: