OPPSKRIFT: Hjemmelaget rabarbrakompott

1 minutt

Takk til naturen. Vi er så heldige at planten rabarbra trives så godt her i landet – tross at den opprinnelig er importert ifra Sentral-asia for snart 300 år siden. De fleste norske hager har denne fantastiske nytteveksten i sine hager. Kan spises rå og dyppes i sukker – nam! Tradisjon tro lager jeg kompott hver vår. Det er virkelig definisjonen på at sommeren er ankommet.

Det finnes utallige oppskrifter på mat og desserter med rabarbra i. En så populær grønnsak må jo anvendes på alle de beste måter!

Min oppskrift på deilig rabarbrakompott med vaniljesaus:

Ingredienser:

  • Rabarbra 200 gram
  • 1,5 desiliter med sukker
  • 5 desiliter vann
  • 3 ss potetmel blandet med 3 ss vann.

Først må du selvsagt høste rabarbra stilker i fra hagen (Dersom du ikke har i egen hage kan du på våren og sommeren kjøpe rabarbra i dagligvareforretninger). Klipp av bladene og skrell stilken helt overfladisk. Skjær av eventuelle brune flekker o.l

Kutt stilkene i små terninger og hiv i gryte. Tilsett sukker og vann. Kok opp.

La koke rundt 5 minutter, røre til rabarbraen er oppløst. Hell deretter potetmelblandingen i en tynn stråle mens du rører. La koke ett minutt og rør forsiktig til den tykner seg.

Hell over i en form, dryss over litt sukker på toppen og avskjøl frem til kompotten skal spises. Serveres med vaniljesaus. Nam!

Ett kommentar til “OPPSKRIFT: Hjemmelaget rabarbrakompott”

  1. […] OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET RABARBRAKOMPOTT: LES HER […]

Legg inn en kommentar

%d