Dyrke ruccola

“Vill ruccola” opptrer som staude. Se baksiden av frøposen når du kjøper ruccola, der pleier det stå om den er flerårig eller ettårig.

Å dyrke ruccola er gøy og gir mye mat. Jeg har dyrket masse ruccola i mange år – og er så heldig å ha en staude av ruccola. Den kommer opp år etter år. Slik slipper jeg så nye frø hvert år. Det fine med denne veksten er at den trives overalt – både i potter på balkong, pallekarm og rett i jorda. Frøene trenger ikke varmere spiretemperatur enn fem plussgrader!

Så ruccola fra frø utendørs

Velg ønsket voksested på forhånd. Skal du dyrke i potte, dyrkekasse eller rett i bedet? Fyll i næringsrik jord i valgte voksested og strø frøene tynt utover på våren. Dekk med 1 cm jord. Vann frøene etter såing og sørg for at jorda holdes fuktig frem til spiring. Ruccola trives best i sol til halvskygge.

Stell

Krever lite stell – husk å vanne og gjødsle et par ganger i løpet av sesongen.

Har du hørt om vill ruccola? Det er en flerårig sort!

TIPS:

Ruccolabladene kan bli bittre i smaken om den skulle mangle vann. Sørg derfor for å vanne regelmessig.
Høsting

Ruccola kan høstes hver dag gjennom hele sesongen. Plukk av blader regelmessig, og knip bort blomsterstengler. Da vokser det frem mer blader!

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

Publisert av Spiselighage

Dennis (24 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

En tanke om “Dyrke ruccola

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: