Dyrke egen ingefær hjemme

PLANTES INNENDØRS: JAN-FEB
HØSTEKLAR: NOVEMBER

Da jeg begynte å dyrke ingefær forventet jeg at det skulle være vanskelig. Men det er faktisk ganske enkelt om man har litt kunnskap inne. Planten trives godt i en litt bred potte.

Hva liker ingefæren?

Ingefær elsker et litt lunt sted, med delvis sol og skygge. Temperaturen bør være relativt god (20-30 grader) og lufta fuktig. Det er jo tross alt en tropisk plante! Pass på at planten ikke utsettes for kulde, direkte sollys, sterk vind og alt for våt jord. Men jorda skal være passe fuktig.

Vil du dyrke ingefær? Du kommer godt i gang med en ingefærrot kjøpt: HER

“Forkultivere” ingefærrøtter

Start med å legge noen kjøpte ingefærrøtter i en skål med et fuktig kjøkkenhåndkle over. Dekk til med plastfolie og plasser dette på baderomsgulvet et par uker. Etter dette vil røttene gro og da er det på tide å sette roten (5 cm under overflaten) i en potte med næringsrik jord. Med denne metoden sparer du faktisk en måned utviklingstid!

Om sommeren

På det varmeste kan du flytte ingefæren ut i et drivhus eller varm hagestue hvis du ønsker dette. Når høsten kommer må du ta planten inn i stuevinduet igjen – planten liker seg ikke om det er lavere enn 15 grader.

Høsting

Ingefær bruker omtrent 8-10 måneder å bli høsteklar. Så her må du smøre deg med tålmodighet. Men det er verdt ventingen sier alle som har dyrket egen ingefær! Den beste tiden å høste ingefær er når som helst etter at bladene har gulnet litt.

Mens du venter kan du jo høste deilig grønt bladverk og lage deg en god te?

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

Publisert av Spiselighage

Dennis (24 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

7 kommentarer om “Dyrke egen ingefær hjemme

  1. Jeg dyrker poteter men det hender jeg har for lite settepoteter og da tar jeg stiklinger av potetriset. Setter poteter i store murbøtter inne ca. 1. april og bare 14 dager etter kan jeg begynne å ta avleggere av riset og sette i vann i avkuttede melkekartonger, etter enda en uke tar jeg nye stiklinger av potetriset og snart har jeg nok til en hel liten åker. Ca. 1. Mai setter jeg poteter ute, men ikke stillingene enda da potetriset ikke tåler kulde, frostnetter. Setter de ut rundt 17. Mai Og de trenger tid også tid til å danne røtter i vann. Stiklinger gir like mye poteter som fra settepoteter og koster ingen ting. Man kan faktisk så poteter fra frø også, men det har jeg ikke prøvd meg på enda.

    1. Tusen takk for at du deler denne kunnskapen med meg! Dette var virkelig fantastisk å lære☺️ masse lykke til med potetdyrkingen!

  2. Er det ingen problemer/utfordringer med å bruke ingefær kjøpt i butikk? Vet at det er “no-go” når det bl.a gjelder tomater og poteter.

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: