Hvordan pollinerer man gresskar og squash?

Squash og gresskar har en hann- og en hunnblomst som må pollineres for at det skal bli frukter – dersom det er mangelfull pollinering, vil det skje at frukten kan mugne helt plutselig. Hva er forskjellen på en hann og hunn blomst?

Hann vs hunn

Hunnblomsten har en tydelig frukt på stilken. Som illustrert ovenfor ser man gresskarblomster. På stilken kan man se en rund ball. Dette blir altså til ett gresskar. Når det gjelder squash er det det samme. Bare til at stilken faktisk er formet som en mini squash. Frukten er alltid en hunnblomst.

Vanligvis sørger bier og humler for pollinering. Men av og til kan det være for lite av disse pollinatorene i hagen, og da må du selv hjelpe å planten å pollineres.

LES OGSÅ: Tiltrekk humler og bier med fransk samplanting

Hvordan pollinerer man blomstene?

Ta en pensel, q-tips eller fingertuppene dine og trykk dette inn i hannblomsten. Da vil du se at det kommer pollen støv på tuppen. Dette må du trykke inn i hunnblomsten. Artig dette! Så enkelt gjør man at plantene er pollinert. Du kan også bare rive av hannblomstene og trykke den inn i hunnblomsten. Er du enda usikker? Se videoen her:


Ett kommentar til “Hvordan pollinerer man gresskar og squash?”

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: