Hva er perlite/vermiculite?

En god jordforbedrer! Du har helt sikkert sett det i små potter med planter eller spesielt når man sår frø innendørs tidlig på året. Perlite og vermiculite er noe jeg sverger til. Det er naturlige produkter, miljøvennlig og en god hjelp å ha når man sår og potter om planter!

Perlite – små hvite kuler som blandes inn i jorden

Perlite brukes til såing, stiklinger og alle typer planter som trenger en luftigere jord, både inne- og ute planter. Perlite er helt sterilt, nøytral PH og fri for ugress, sykdommer, skadedyr og inneholder ingen næringsstoffer. Blandes med jord for at jorden skal bli mer porøs og gi luft til røttene slik at de gror raskere.

Perlite kan også absorbere vann slik at jorden ikke blir for våt for de små spirene. Ved å tilsette Perlite til jorden reduserer man at jorden faller sammen, og man øker mengden av luft i jorden betydelig. Blandingsforholdet er omtrent 20 % perlitt og 80 % jord.

Du kan bestille både perlite og vermiculite i min nettbutikk: Klikk her

Vermiculite – strøs oppå jorden

Unngå muggdannelse når du sår frø! Vermiculite er et 100% miljøvennlig produkt som er ofte brukt av profesjonelle gartnere. Brukes som jorddekke i pottejord, jord for stiklinger og plugger. Produktet hjelper deg å holde jordoverflaten tørr, slik at har du mindre sjanse for å overvanne og få mugg i jorda. Strøs enkelt tynt lag over jord.

(Artikkelen inneholder produktplassering/reklame)


Ett kommentar til “Hva er perlite/vermiculite?”

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: