Dyrke persille

FORKULTIVERING: MARS
UTPLANTING: MAI
Jeg bruker praktisk omplantingssett til å pirke purren ut av pluggbrett

Visste du at å dyrke ditt eget krydder er utrolig enkelt – samtidig som det gir deg enorm stolthet? Krydder kan dyrkes både inne og utendørs. Den duften klarer jeg meg ikke uten!

Så persille fra frø
  1. Fyll opp noen medium størrelse potter/minidrivhus/pluggbrett med jord.
  2. Strø frøene litt tynt utover jordoverflaten. Dekk med en halv cm med jord og vermiculite på toppen for å holde på fuktigheten.
  3. Du må så gi vann. Bruk gjerne en sprayflaske og helt enkelt fukt jorden. Hold fuktig frem til spiring.

Så er det bare å vente på spiring. Det kan ta lang tid før frøene spirer, opptil en måned!

Utplanting

Har du sådd urter inne og ønsker å sette disse ut på våren, må du ikke glemme å herde dem for sollyset. Da kan du risikere at de blir solbrent fordi de ikke er tilvendt det sterke lyset. Derfor bør du herde dem på forhånd og dette tar en ukes tid. Sett dem ut i skyggen den første dagen og gradvis gi dem mer og mer sol for hver dag som går. Ta plantene inn og ut hver dag og la de stå ute noen timer hver gang.

Blir det kaldt etter at persille er plantet ut, kan de begynne å blomstre istedenfor å danne blader. Om det skjer kan du redde planten ved å klippe ned blomsterstilken.

Tips 1:
Persille liker godt sol. Den trives godt på et varmt, solfylt sted i hagen!

Røttene på persille kan råtne om de står våte, så det er viktig at jorda er godt drenert.

Ferdige planter fra hagesenter

Du kan jo også kjøpe små urteplanter på ditt lokale hagesenter for så å plante dem ut. Dette er den aller enkleste metoden for å lykkes. Som regel er de også nesten høsteklar når du kjøper plantene.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Stell av persille
  • Persille bør tørke litt opp mellom hver vanning. Normalt sett vanner jeg aldri persille som vokser i bakken/pallekarm. Står de i mindre potter kan vanning være aktuelt på varme sommerdager.
  • Om du ikke vil at den skal danne blomsterknopper, bør den høstes regelmessig.

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

BOKEN VI ALLE HAR VENTET PÅ!

Hele Norges nye kjøkkenhage bok. Dette er en bok som har rast ut av forlagets lager. Nytt opplag allerede før den offisielle utgivelsesdatoen. Bestselger hos Norges største bokhandel!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

En tanke om “Dyrke persille

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: