Dyrke dill

DILL ER EN ETTÅRIG URT

Visste du at å dyrke ditt eget krydder er utrolig enkelt – samtidig som det gir deg enorm stolthet? Krydder kan dyrkes både inne og utendørs. Den duften klarer jeg meg ikke uten!

Så dill fra frø
  1. Fyll opp noen medium størrelse potter med jord.
  2. Strø frøene litt tynt utover jordoverflaten. Dekk med en halv cm med jord.
  3. Du må gi vann. Bruk gjerne en sprayflaske og helt enkelt fukt jorden.

Så er det bare å vente på spiring… etter plantene er vel 10-15 cm i størrelse som en liten busk kan du plante ut i et ønsket bed.

Frø av dill kan du få tak i: HER

Har du sådd urter inne og ønsker å sette disse ut på våren, må du ikke glemme å herde dem for sollyset. Da kan du risikere at de blir solbrent fordi de ikke er tilvendt det sterke lyset. Derfor bør du herde dem på forhånd og dette tar en ukes tid. Sett dem ut i skyggen den første dagen og gradvis gi dem mer og mer sol for hver dag som går. Ta plantene inn og ut hver dag og la de stå ute noen timer hver gang.

Plasseres i sol til delvis skygge. Trives i næringsrik, porøs, fuktig og godt drenert jord.

Så frø direkte på voksestedet (bedre resultat)

Så direkte på voksestedet i veldrenert jord på våren når det ikke er fare for nattefrost lenger. Vann og hold jorden fuktig til spiring. Kan også sås med noen ukers mellomrom for høsting hele sommeren. Spirer etter 2-4 uker (så her kreves det tålmodighet).

Utendørs dyrking er allikevel enklest med dill da de da vil tåle klima, lys og temperatur utendørs bedre enn om du dyrker dem inne på forhånd.

Ferdige planter fra hagesenter

Du kan jo også kjøpe små urteplanter på ditt lokale hagesenter for så å plante dem ut. Dette er den aller enkleste metoden for å lykkes. Som regel er de også nesten høsteklar når du kjøper plantene.

Stell av dill
  • Dill i bed trenger sjelden å vannes, dill i potte bør holdes litt fuktig.
  • Dill er veldig glad i lys, og trives godt i direkte sol. Desto mer lys den får, bedre blir smaken. 
  • Om du ikke vil at den skal danne blomsterknopper, bør den høstes regelmessig.

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

Publisert av Spiselighage

Dennis (24 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: