Dyrke dill

DILL ER EN ETTÅRIG URT

Visste du at å dyrke ditt eget krydder er utrolig enkelt – samtidig som det gir deg enorm stolthet? Krydder kan dyrkes både inne og utendørs. Den duften klarer jeg meg ikke uten!

Så dill fra frø
  1. Fyll opp noen medium størrelse potter med jord og perlite.
  2. Strø frøene litt tynt utover jordoverflaten. Dekk med en halv cm med jord og strø over vermiculite for å unngå muggdannelse.
  3. Du må gi vann. Bruk gjerne en sprayflaske og helt enkelt fukt jorden.

Så er det bare å vente på spiring… etter plantene er vel 10-15 cm i størrelse som en liten busk kan du plante ut i et ønsket bed.

Har du sådd urter inne og ønsker å sette disse ut på våren, må du ikke glemme å herde dem for sollyset. Da kan du risikere at de blir solbrent fordi de ikke er tilvendt det sterke lyset. Derfor bør du herde dem på forhånd og dette tar en ukes tid. Sett dem ut i skyggen den første dagen og gradvis gi dem mer og mer sol for hver dag som går. Ta plantene inn og ut hver dag og la de stå ute noen timer hver gang.

LES OGSÅ: Slik herder du plantene for utplanting

Plasseres i sol. Trives i næringsrik, porøs, fuktig og godt drenert jord ved utplanting i hagen.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Så frø direkte på voksestedet (bedre resultat)

Så direkte på voksestedet i veldrenert jord på våren når det ikke er fare for nattefrost lenger. Vann og hold jorden fuktig til spiring. Kan også sås med noen ukers mellomrom for høsting hele sommeren. Spirer etter 2-4 uker (så her kreves det tålmodighet).

Utendørs dyrking er allikevel enklest med dill da de da vil helt fra de spirer tilpasse seg utendørs klima, lys og temperatur bedre enn om du dyrker dem inne på forhånd.

Ferdige planter fra hagesenter

Du kan jo også kjøpe små urteplanter på ditt lokale hagesenter for så å plante dem ut. Dette er den aller enkleste metoden for å lykkes. Som regel er de også nesten høsteklar når du kjøper plantene.

Stell av dill
  • Dill i bed trenger sjelden å vannes, dill i potte bør holdes litt fuktig.
  • Dill er veldig glad i lys, og trives godt i direkte sol. Desto mer lys den får, bedre blir smaken. 
  • Om du ikke vil at den skal danne blomsterknopper, bør den høstes regelmessig.

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)


Ett kommentar til “Dyrke dill”

  1. “Om du ikke vil at den skal danne blomsterknopper, bør den høstes regelmessig.”
    Har erfaring med at å sette dillen for tidlig på våren gir lite dill og mye dall.

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: