OPPSKRIFT: RABARBRA SMULDREPAI

Dette er noe av det aller beste jeg vet! Hente fersk rabarbra i hagen og steke i ovnen med smuldredeig oppå. Det smaker skikkelig sommer – og serveres med vaniljeis.

RABARBRASTILKER:

  • 500 gram rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2 ss potetmel

SMULDREDEIG:

  • 2 dl hvetemel
  • 2-3 ss sukker
  • 150 gram smør
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 dl hakkede mandler

FREMGANGSMÅTE:

1)Skyll rabarbrastilkene og skjær av topp og bunn. Skrell rabarbraen om nødvendig. Skjær rabarbraen i små biter, ca. 2 cm.

2)Bland sukker og potetmel sammen med rabarbrabitene og ha alt i en ildfast form.

3)Smuldre sammen mel, mandler, sukker, bakepulver og smør til en grynet masse. Strø deigen over rabarbraen og stek i 225 °C i ca. 25-30 minutter.

Serveres med vaniljesaus eller iskrem.

Nyt sommeren!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: