
Dette er noe av det aller beste jeg vet! Hente fersk rabarbra i hagen og steke i ovnen med smuldredeig oppå. Det smaker skikkelig sommer – og serveres med vaniljeis.
RABARBRASTILKER:
- 500 gram rabarbra
- 2 dl sukker
- 2 ss potetmel
SMULDREDEIG:
- 2 dl hvetemel
- 2-3 ss sukker
- 150 gram smør
- 1 ts bakepulver
- 0,5 dl hakkede mandler
FREMGANGSMÅTE:
1)Skyll rabarbrastilkene og skjær av topp og bunn. Skrell rabarbraen om nødvendig. Skjær rabarbraen i små biter, ca. 2 cm.

2)Bland sukker og potetmel sammen med rabarbrabitene og ha alt i en ildfast form.
3)Smuldre sammen mel, mandler, sukker, bakepulver og smør til en grynet masse. Strø deigen over rabarbraen og stek i 225 °C i ca. 25-30 minutter.

Serveres med vaniljesaus eller iskrem.
Nyt sommeren!