Bruk gressklipp i kjøkkenhagen

2 minutter

Jeg har nevnt gressklipp i så utrolig mange sammenheng. Både på Instagram og på min nettside. Men det er allikevel mange som er skeptisk eller ikke heeelt skjønner hva og hvordan man bruker det i kjøkkenhagen. Jeg forklarer fordelene:

Gressklipp er gratis gjødsel

Alle liker gratis ting – og har du en plen er du heldig! Bruk en oppsamler på plenklipperen og ta vare på gressklippet. Dette er ypperlig i kjøkkenhagen. Når du bruker gressklipp som jorddekke rundt grønnsakplantene vil du tilføre næring til meitemarken og de andre mikroorganismene i jorda. Ferskt gressklipp gir i tillegg fra seg nitrogen til jorda. Næringen frigjøres så raskt som bare etter fem dager. Dette er noe plantene virkelig setter pris på for vekst og god utvikling.

Tips:

Dekk med ca 5 cm gressklipp og fyll på litt gjennom sesongen. For tykt lag med gress kan medføre at det blir alt for fuktig for plantenes røtter.
Gressklipp holder på fuktigheten

Tenk deg de varme sommerdagene – hvor du heller vil grille med venner og sole deg istedenfor å stå med vannslangen å vanne heeele dagen. Bar jord uten noen form for dekke tørker ut som en ørken før du rekker å snu deg rundt. Ved bruk av gressklipp som jorddekke holder du på fuktigheten og det er bare å lene seg tilbake i solstolen og nyte synet av friske grønnsaksplanter!

Gressklipp holder ugress nede

Jeg liker å holde det simpelt i min hage. Det å sitte dagen lang for å luke ugress er bare tøys og tull. Når jeg bruker gressklipp som jorddekke så unngår man vel 90% av alt ugress. Da kan man bruke tiden sin på andre ting som er mye kjekkere. For eksempel stelle til tomatplantene sine!

Er du overbevist om at gressklipp er gull? Har du en nabo som klipper plenen mye, spør de om å få gressklippet!

Gressklipp beskytter mikroorganismene i jorda

Ingen levende organismer i jorda liker åpen sort jord hvor sola steker – i verste fall dør dem. Ved å bruke gressklipp beskytter du de du trenger i jorda.

2 kommentarer til “Bruk gressklipp i kjøkkenhagen”

  1. […] LES OGSÅ: Bruk gressklipp i kjøkkenhagen […]

  2. Tobby avatar

    Greier poteter å bane seg vei gjennom gressdekket, eller skal man vente med å legge på til potetrisene har begynt å komme opp?

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: