Dyrke pastinakk

Pastinakk er en grønnsak som er enkel å dyrke. Den er lettdyrkelig og trives overalt i hagen din. Skal du så pastinakk bør du vente til jorden er rundt ca. 5 grader.

Så fra frø – utendørs

Pastinakk liker en jord med ph-verdi over 7 med sand i. Tilfør gjerne gressklipp eller nitrogenholdig gjødsel for å oppnå riktig jord. Frøene settes så 1 cm dypt med en avstand på 10 cm mellom hver planten utendørs. Med denne planten forkultivere jeg ikke, da røttene er sensitive for omplanting.

Pastinakken vokser som en gulrot og er ikke glad i stein eller hindringer i jorda. Skulle pastinakken støte på hindringer i sin vekst vil den bli deformert.

Pastinakk frø bruker lang tid å spire, minst to uker. Etter spiring klarer de seg som regel godt selv uten at du trenger å stelle så mye. Du kan med fordel dekke jordoverflaten med gressklipp for å holde på fuktigheten, samtidig som du beskytter mot eventuelle skadedyr. Fjern ugress som kan konkurrere om plassen.

Vanne regelmessig – rotgrønnsaken kan sprekke opp dersom jorda tørker ut. Fjern konkurrerende ugress som dukker opp.

TIPS: Har du prøvd å lage chips av pastinakk?

Høsting og bruksområder

Pastinakk kan høstes fra oktober og frem til første frostnatt. Desto lenger du venter med høstingen vil den smake bedre. Dras opp som en gulrot. Grønnsaken er nydelig til det meste: mos, ovnsbakt, chips og supper.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

BOKEN VI ALLE HAR VENTET PÅ!

Hele Norges nye kjøkkenhage bok. Dette er en bok som har rast ut av forlagets lager. Nytt opplag allerede før den offisielle utgivelsesdatoen. Bestselger hos Norges største bokhandel!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

5 kommentarer om “Dyrke pastinakk

  1. Lurer på hvordan gjorde du med sand? Jeg har forsøkt å forstå om sand skal blande med jord eller legg på jord? Det gjelder også gulrot.

    1. Hei Helle! Bland sand med stenfri jord på forhånd før du sår frøene. En blanding på 30% sand og 70% jord er fint. Etterhvert som pastinakken vokser kan du dekke til med gressklipp for å holde på fuktigheten – samtidig som du tilfører nitrogen til jorda!

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: