Dyrke hvitløk

Å dyrke hvitløk er en fryd og faktisk utrolig enkelt å få frem i kjøkkenhagen. Kjøp eller bestill ett sett med sertifiserte hvitløksfedd. Det finnes mange ulike sorter, velg den du liker best. Både hvite, røde og lilla hvitløk finnes. Mye spennende utvalg!

Sett hvitløksfedd på høsten

Pass på å finne et sted hvor det er god drenering. Hvitløk liker ikke å stå i tung våt jord. Sett ett og ett fedd i jorden om høsten i september eller oktober. Det er passende å sette de 5 cm under jordoverflaten med den spisse delen opp. Avstand: 10 cm mellom hver plante.

Så feirer du Halloween, jul, nyttår og påske i mellomtiden. Om våren spirer hvitløken vakkert. Gjødsle første gang når plantene blir 10 cm i høyden. Tilfør også enda mer gjødsel en gang i måneden gjennom sesongen.

Utover sommeren vil hvitløksfeddet under jorda bli omdannet til en helt ny hvitløk med mange nye fedd. Er det ikke fantastisk vel?

Høsting

Etter ca. 10 mnd vil de mest sannsynlig være høstklare. Da blir det grønne gresset gult. Du kan jo prøve å dra opp en plante for å se!

Publisert av Spiselighage

Dennis (23 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: