Dyrke hvitløk

SETTES OM HØSTEN FØR VINTEREN
HØSTEKLAR ETTER 10 MÅNEDER

Å dyrke hvitløk er en fryd og faktisk utrolig enkelt å få frem i kjøkkenhagen. Kjøp eller bestill ett sett med sertifiserte hvitløksfedd. Det finnes mange ulike sorter, velg den du liker best. Både hvite, røde og lilla hvitløk finnes. Mye spennende utvalg!

Hvitløk er forholdsvis lett å dyrke, men for å få god avling bør den settes på et lunt og varmt sted. Den kan dyrkes i de fleste jordtyper, men hvitløken har et grunt rotnett og foretrekker næringsrik og godt drenert jord, gjerne sandblandet. Om jorda er våt og tung kan setteløken råtne.

Bestill billige hvitløksfedd hos SPISELIGHAGE.NO: Klikk her

Sett hvitløksfedd på høsten

Pass på å finne et sted hvor det er god drenering. Hvitløk liker ikke å stå i tung våt jord – da råtner de. Sett ett og ett fedd i jorden om høsten med den spisse enden opp. Tid for setting er i september eller oktober før frosten kommer. Det er passende å sette de 5 cm under jordoverflaten. Avstand: 10 cm mellom hver plante.

Noen ganger spirer løkene allerede om høsten. Det gjør ingenting, spiren tåler mye frost. Det vanligste er at løkene bare setter rot om høsten og at spirene vokser fram først om våren. Allerede i mars/april, straks telen går, er de i full gang. Da kan de gjødsles og vannes regelmessig.

Så feirer du halloween, jul, nyttår og påske i mellomtiden. Om våren spirer hvitløken vakkert. Gjødsle med en gang. Tilfør også enda mer gjødsel en gang frosten har gitt seg.

Husk å gjødsle og vanne så snart frosten har gitt seg, den elsker gjødsel!

Utover sommeren vil hvitløksfeddet under jorda bli omdannet til en helt ny hvitløk med mange nye fedd. Er det ikke fantastisk vel?

Høsting

Etter ca. 10 mnd vil de mest sannsynlig være høstklare. Da blir det grønne gresset gult. Hvitløken høstes typisk i slutten av juli eller begynnelsen av august. Du gjør det så enkelt at du bare drar dem opp etter stilken. Kan brukesfersk eller tørkes om du vil det!

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

Publisert av Spiselighage

Dennis (24 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: