Dyrke gressløk

Gressløk kan vokse over hele Norge. Den er en hardfør urt som spirer tidlig på våren og gir deg mye glede. Veksten opptrer som staude og kommer år etter år. En trofast tjener i hagen rett og slett!

Så gressløk fra frø:

Man kan kjøpe noen poser med gressløk frø og strø disse utover en urtekrukke eller i et bed. Da vil de spire av seg selv og gi deg deilig gressløk i alle år fremover – siden dette er en flerårig plante. Men du kan også kjøpe ferdige planter på hagesenter og plante disse i hagen. Med årene blir planten bedre etablert, større og kan deles for planting andre steder i hagen.

Gressløken trives i hagen store deler av året – så lenge det ikke er minusgrader. Urten kan spises rå, varmebehandlet, i eggerøre, tørkes og fryses!

Billige gressløk frø: Klikk her

Tips:

Bruk planten ofte, desto mer du klipper ned. Vil det vokse frem nye skudd.

Stell

Gressløk krever ikke særlig stell. De klarer seg som regel veldig fint selv. Men det kan være en fordel å gjødsle en gang i blant. De liker hønsegjødsel.

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

Publisert av Spiselighage

Dennis (24 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

3 kommentarer om “Dyrke gressløk

  1. hei men er det muligt å ta en stikling fra planten og lege det oppi glass eller noe og få spire ut av det sånn at jeg kan få mer av planten eller noe, går det også an med andre urter?

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: