Dyrke gressløk

Gressløk kan vokse over hele Norge. Den er en hardfør urt som spirer tidlig på våren og gir deg mye glede. For hvert år som den står i hagen blir den bare større og større. Veksten opptrer som staude og kommer år etter år. En trofast tjener i hagen rett og slett!

Så gressløk fra frø:

Man kan kjøpe noen poser med gressløk frø og strø disse utover en urtekrukke eller i et bed. Da vil de spire av seg selv og gi deg deilig gressløk i alle år fremover – siden dette er en flerårig plante. Du trenger med andre ord ikke å så gressløk inne i potter for utplanting.

Du kan også kjøpe ferdige planter på hagesenter og plante disse i hagen. Med årene blir planten bedre etablert, større og kan etterhvert deles for planting andre steder i hagen.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Gressløken trives i hagen store deler av året – så lenge det ikke er minusgrader. Om høsten når det blir minusgrader vil den gå i vinterdvale og dø ned. Urten kan spises rå, varmebehandlet, i eggerøre, tørkes og fryses!

Vil du bli rik? Visste du at kilopris på tørr gressløk er 8000kr? Her kan du altså dyrke deg rik, om du vil. Hehe!

Tips:

Bruk planten ofte, desto mer du klipper ned. Vil det vokse frem nye skudd.

Stell

Gressløk krever ikke særlig stell. De klarer seg som regel veldig fint selv. Men det kan være en fordel å gjødsle en gang i blant. En liten neve Gjødsel for kjøkkenhagen om våren er det gressløken får av meg! Med andre ord: Å dyrke gressløk er super enkelt!

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)


3 kommentarer til “Dyrke gressløk”

  1. hei men er det muligt å ta en stikling fra planten og lege det oppi glass eller noe og få spire ut av det sånn at jeg kan få mer av planten eller noe, går det også an med andre urter?

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: