Dyrke brokkoli

FORKULTIVERING: MARS
UTPLANTING: APRIL-JUNI

Brokkoli kan dyrkes over hele landet. Planten krever en god del næring og gjødsel for at du skal lykkes. Planten liker seg i sol til halvskygge og i luftig porøs jord.

Så brokkoli fra frø

Forkultiveres innendørs i små potter eller pluggbrett i mars måned. Sett ett par brokkolifrø i hver plugg. Dekk jorda med vermiculite for å unngå muggdannelse og holde godt på fuktigheten. Spiretemperaturen er optimal ved 20 grader. Etter at de første spirene titter frem kan det være til fordel å plassere dem et kjøligere sted hvor det er mellom 10-16 grader. Husk også å sørge for nok belysning (vekstlys) under perioden innendørs. Da blir det tykke og kompakte planter. Mangel på lys og høye temperaturer medfører at plantene kan bli noen tynne og svake stilker.

LES OGSÅ: Forkultivering i bokhylle

Etterhvert som brokkolien vokser vil de få noen varige blad. Når plantene er 15 cm i høyden er det passende å plante dem ut. Pass på å ikke plante ut før det er fare for nattefrost. Blir brokkoli plantene utsatt for store temperatursvingninger eller frost vil de gå i stokk (blomstre) og ikke bli noen brokkoli bukett.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Plante ut og stell

Først bør du tilvenne dem utendørslivet på forhånd, dette tar en ukes tid. Sett dem ut i skyggen den første dagen og gradvis gi den mer og mer sol for hver dag. Ta den inn og ut hver dag. La de stå ute noen timer hver gang.

Ved utplanting kan det være lurt å ha litt avstand mellom plantene, ca. 25 cm mellomrom.

Sørg for at den får vann og gjødsel regelmessig. Gressklipp som jorddekke holder på fuktigheten i jorda. Det tar ca. 2 måneder fra utplanting til høsteklar brokkoli.

Høste brokkoli

Her i hagen høster jeg brokkoli fra juli og hele høsten. Viktig å høste buketten før den begynner å blomstre gult. Brokkoli buketten skjærer du enkelt av med kniv. La planten stå igjen i jorda, fordi da vil den skyte ut mange deilige brokkoliskudd oppover stilken. Sånn type brokkolini. Disse er perfekt i matlaging!

Sideskudd som skyter seg ut etter at hoved buketten er høstet

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

BOKEN VI ALLE HAR VENTET PÅ!

Hele Norges nye kjøkkenhage bok. Dette er en bok som har rast ut av forlagets lager. Nytt opplag allerede før den offisielle utgivelsesdatoen. Bestselger hos Norges største bokhandel!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

2 kommentarer om “Dyrke brokkoli

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: