
Syltede rødbeter er en klassiker ved siden av middagen. Spesielt godt ved høst og julemåltidet. Da er det ekstra kjekt å servere hjemmelagede rødbeter. Har du dyrket de frem selv er det i tillegg kortreist mat. Her er en veldig enkel oppskrift:
INGREDIENSER
- 1 kilo med rødbeter
SYLTELAKE:
- 6,5 dl eddik, 7 %
- 5 dl vann
- 3 dl sukker
- 2 ts karve

FREMGANGSMÅTE:
- Kok rødbetene med skall i ca. 1 time. La de avkjøle bittelitt. Ta på gummihansker og klem rødbetene ut av skallet sitt.


- Kok alle ingredienser til laken og avkjøl litt. Skjær rødbetene i ønsket størrelse av biter, skiver eller terninger og legg dem på rene, tørre glass.
Hermetisere glass:
Legg rene syltetøyglass og lokkene i en gryte med kokende vann. Ta ut glass, fyll med rødbeter og hell over laken. Sett så på lokket mens det er varmt og stram godt til. Da vil det hermetisere og bli helt tett i løpet av noen timer.

Sylta rødbeter bør stå i to uker før man skal spise dem, da har syltelaken trukket inn i fruktkjøttet, bon appetitt!
2 kommentarer til “Sylte rødbeter – ENKELT!”
[…] Rødbeter er normalt høsteklar ca 3-4 måneder etter såing. Rødbetene bør lagres kaldt og den må ha det fuktig rundt seg. Du kan jo forsøke å sylte rødbetene på glass? Oppskrift på det: LES HER […]
prøver denne idag på heimavla rødbeter,takk for oppskrifta. P