Dyrk noe spiselig

2 minutter

Det å dyrke frem noe og noen måneder senere kunne spise er en helt fantastisk følelse av mestring. Økologisk, selvdyrket og rimelig godt!

Å dyrke selv er så enkelt. Alle har mulighet til å dyrke, uansett alder og uansett plass. Du trenger ikke en stor hage for å dyrke deg noe spiselig. En balkong er faktisk mer enn stor nok. Og om du ikke har balkong så regner jeg med du har en vinduskarm i stua eller på kjøkkenet. Det er mulighet for alle!

Det er noen ting som er viktige å huske på å handle eller få tak i før man gyver løs på dyrkingen. Husk at dette ikke trenger å koste noe som helst. Det er kjekt med fancy utstyr fra plantasjen, men det går an å gjøre det neeesten gratis om man ønsker det.

SÅ INNE:

Plantekar som minidrivus (evt. en tom drueboks- perfekt drivhus) Såpotter (evt en tom melkekartong, eller eggekartong).

Såjord (det går an å bruke vanlig jord, det gjør alltid jeg)

Frø (her kommer man ikke så billig unna… men frø på Europris, Rusta er billigere enn på plantesenterene. Har du noen planteelskere i kretsen din kan du spør dem om å få noen frø gratis) Så sanker du egne frø etterpå i slutten av sesongen. Les mer her om hvordan .

Planteskilt (kan kjøpes på plantesenter eller så kan du være kreaiv og bruke gamle ispinner, eller skrive med tusj rett på potta. I år skriver jeg på et lite papir og taper rett på potta. Believe me, det er greit å huske hva man har plantet.

Nå har jeg sådd inne, plantene er blitt litt store nå og våren er kommet for fullt:

Når plantene er klar, flytter du dem ut i en krukke, balkongkasse eller i pallekarm. Varmtvoksende planter som paprika, tomat, agurk, squash, gresskar osv vil ikke ut før i juni, og helst inntil en varm, solrik vegg eller i drivhus.

Lykke til!

Legg inn en kommentar

%d