Dyrk noe spiselig

Det å dyrke frem noe og noen måneder senere kunne spise er en helt fantastisk følelse av mestring. Økologisk, selvdyrket og rimelig godt!

Å dyrke selv er så enkelt. Alle har mulighet til å dyrke, uansett alder og uansett plass. Du trenger ikke en stor hage for å dyrke deg noe spiselig. En balkong er faktisk mer enn stor nok. Og om du ikke har balkong så regner jeg med du har en vinduskarm i stua eller på kjøkkenet. Det er mulighet for alle!

Det er noen ting som er viktige å huske på å handle eller få tak i før man gyver løs på dyrkingen. Husk at dette ikke trenger å koste noe som helst. Det er kjekt med fancy utstyr fra plantasjen, men det går an å gjøre det neeesten gratis om man ønsker det.

SÅ INNE:

Plantekar som minidrivus (evt. en tom drueboks- perfekt drivhus) Såpotter (evt en tom melkekartong, eller eggekartong).

Såjord (det går an å bruke vanlig jord, det gjør alltid jeg)

Frø (her kommer man ikke så billig unna… men frø på Europris, Rusta er billigere enn på plantesenterene. Har du noen planteelskere i kretsen din kan du spør dem om å få noen frø gratis) Så sanker du egne frø etterpå i slutten av sesongen. Les mer her om hvordan .

Planteskilt (kan kjøpes på plantesenter eller så kan du være kreaiv og bruke gamle ispinner, eller skrive med tusj rett på potta. I år skriver jeg på et lite papir og taper rett på potta. Believe me, det er greit å huske hva man har plantet.

Nå har jeg sådd inne, plantene er blitt litt store nå og våren er kommet for fullt:

Når plantene er klar, flytter du dem ut i en krukke, balkongkasse eller i pallekarm. Varmtvoksende planter som paprika, tomat, agurk, squash, gresskar osv vil ikke ut før i juni, og helst inntil en varm, solrik vegg eller i drivhus.

Lykke til!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: