
Hvert år på våren går jeg ut i hagen og plukker friske grønne ramsløksblader. Med disse lager jeg hjemmelaget deilig pesto. Det er kjempe enkelt å lage og perfekt til hverdagsmiddagen.
Ingredienser:
- 200 g ramsløk blader
- 2 dl pinjekjerner eller mandler
- 2 ts salt
- 5-10 ss Parmesan-ost (du står fritt å velge mengde)
- 4 dl olivenolje
1. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er pent gylne (om du bruker dette)
2. Ha ramsløk, parmesan, pinjekjerner/mandler og salt i en foodprocessor, blender eller bruk stavmikser i en bakebolle.
3. Tilsett olivenolje i en tynn stråle under kjøring. Pestoen er ferdig når alt er pent blandet. Topper du med en halv cm olivenolje over pestoen, før du setter på lokk, kan den holde seg så lenge som ett år i kjøleskap på sylteglass.
Har du lyst å bestille ramsløk til hagen din? LES HER


4 kommentarer til “OPPSKRIFT: Ramsløkspesto”
[…] Oppskrift på ramsløkspasto HER […]
[…] Oppskrift på ramsløkspasto HER […]
Litt teit å spørre om da jeg så bildet av masse glass, oppbevarer du dem i et mørkt og kjølig rom eller noen av dem er i fryseren? Med glass?
Hei. Ingen spørsmål er teite😁 De står i kjøleskapet mitt med 1 cm olje på toppen av pestoen for holdbarhet opptil ett år. Håper det var et nyttig svar☺️