OPPSKRIFT: Ramsløkspesto

Hvert år på våren går jeg ut i hagen og plukker friske grønne ramsløksblader. Med disse lager jeg hjemmelaget deilig pesto. Det er kjempe enkelt å lage og perfekt til hverdagsmiddagen.

Ingredienser:

  • 200 g ramsløk blader
  • 2 dl pinjekjerner eller mandler
  • 2 ts salt
  • 5-10 ss Parmesan-ost (du står fritt å velge mengde)
  • 4 dl olivenolje

1. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er pent gylne (om du bruker dette)

2. Ha ramsløk, parmesan, pinjekjerner/mandler og salt i en foodprocessor, blender eller bruk stavmikser i en bakebolle.

3. Tilsett olivenolje i en tynn stråle under kjøring. Pestoen er ferdig når alt er pent blandet. Topper du med en halv cm olivenolje over pestoen, før du setter på lokk, kan den holde seg så lenge som ett år i kjøleskap på sylteglass.

Har du lyst å bestille ramsløk til hagen din? LES HER


4 kommentarer til “OPPSKRIFT: Ramsløkspesto”

  1. Litt teit å spørre om da jeg så bildet av masse glass, oppbevarer du dem i et mørkt og kjølig rom eller noen av dem er i fryseren? Med glass?

    • Hei. Ingen spørsmål er teite😁 De står i kjøleskapet mitt med 1 cm olje på toppen av pestoen for holdbarhet opptil ett år. Håper det var et nyttig svar☺️

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: