Belgisk gjerdepil – en spennende plante!

Belgisk gjerdepil er en robust og hurtigvoksende plante som tilhører pilefamilienen. En attraktiv og allsidig plante som ofte brukes til å lage levende gjerder. Dens karakteristiske egenskaper gjør den til et utmerket valg for hageprosjekter og landskapsprosjekter. Dette er en raskt voksende plante som når en høyde på ca 2-3 meter.

Utseende:

De smale og spisse bladene er sølvgrønne i fargen, og gir en vakker kontrast til andre grønne planter i hagen. I tillegg er grenene fleksible og enkle å forme, noe som gjør den ideell for å lage naturlige og organiske strukturer. Som for eksempel gjerder, hytter, levegger, kurver og halvtak. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Vekst:

En av hovedfordelene med belgisk gjerdepil er dens evne til å danne tette levende gjerder. Ved å plante buskene tett sammen og deretter forme grenene strategisk, kan du skape en naturlig barriere som gir privatliv / beskyttelse for vind og vær. Det er ikke uvanlig å se belgisk pil brukt rundt hager, bassengområder eller som avgrensning.

I tillegg til sitt vakre utseende, er belgisk gjerdepil også en plante som trives godt sammen rundt andre vekster. Dens røtter bidrar til å redusere erosjon og fremme jordhelsen. Har du en veldig våt hage kan pil være med å trekke opp vann fra jorda. I tillegg gir bladverket beskyttelse og oppholdsrom for mange ulike fuglearter og andre smådyr.

Pil er en utrolig allsidig plante. Den vokser raskt, trives overalt, men setter ikke rotskudd. Derfor er det lett å fjerne/flytte den igjen om du skulle det. Kan vokse flere meter i året. Du kan lage gjerde, flettekurv, hytter, hageportaler og mer. Veldig humle/bievennlig på våren når det er gåsunger på planten. Flott i dekorasjoner og buketter.

Stell og beskjæring

Når det kommer til stell og vedlikehold, er belgisk gjerdepil relativt enkel å håndtere. Den trives best i fuktig jord og bør vannes regelmessig, spesielt i tørre perioder. Beskjæring bør gjøres årlig for å forme planten og opprettholde formen.

LES MER: Bestill belgisk gjerdepil


Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: