Dyrke fersken

Forutsatt at du bor et sted der vinteren ikke er altfor lang, kan du dyrke fersken. Fersken tåler relativt mye frost. Det er den tidlige blomstringen som kan være et problem og gå utover avlingen om det skulle komme kalde netter på våren. Bør derfor dyrkes på skjermete lune plasser sør i landet eller i drivhus.

SLIK PLANTER DU FERSKEN:
Kjøp et barrottre eller et pottedyrket ferskentre på et hagesenter om våren. Jorden bør være varm, veldrenert, næringsrik og sandholdig. Tilfør kompost for å berike jorden. Du bør gi fersken en plassering med mye sol, varme og i le for vind. Det kan ta noen år før treet ditt bærer sine første frukter etter planting.

tree with ripe peaches under blue cloudy sky

Stell
Får planten veldig mange kart, bør du tynne litt i kartene på forsommeren. Fjern
en del frukt, la de som blir hengende ha minst 15–25 cm avstand mellom seg. Fruktene er høsteklare i august–september.

Opplever du at avlingen er dårlig eller liten kan det skylles næringsmangel.
Gjødsle treet om våren for bedre vekst. Beskjæring av treet skjer om våren, fjern
gamle skadde grener og skudd.

Vanning
Sørg for at jorden til enhver tid er fuktig, men ikke for våt.

Ferskensort Frost – står i drivhuset

Hjelp til pollinering

Dyrker du fersken i drivhus bør du gjerne hjelpe til med pollinering ved å gå fra blomst til blomst med en myk pensel. Et ferskentre kan bli mellom 4-8 meter stort. Det finnes også dverg sorter.

TIPS:
Sorten Frost, tåler litt kaldt klima og anbefales til Norge

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: