Saueull i kjøkkenhagen – fornuftig?

Saueull kan være en fin måte å forbedre jorda i grønnsakshagen din på. Her er noen tips for å bruke saueull i hagen din:

  1. Velg riktig saueull: Velg saueull som er fri for kjemikalier og behandlinger. Du kan få saueull fra lokale sauebønder eller kjøpe det på nettet.
  2. Riv saueullen i mindre biter: Riv saueullen i mindre biter før du legger den i hagen. Dette vil hjelpe den å brytes ned raskere og gjøre det lettere for plantene å absorbere næringsstoffene.
  3. Saueull holder rådyr borte fra hagen. De avskyr nemlig lukten av fersk saueull!
  4. Bruk saueull som et dekke: Du kan også bruke saueull som et dekke for å hindre ugressvekst og forbedre jorda. Legg et lag med saueull på toppen av jorda rundt plantene dine. Holder også på fuktigheten ved varme sommerdager. I tillegg vil ulla beskytte planter mot for mye varme – men samtidig også være isolerende om vinteren når du skal beskytte flerårige vekster mot kulden.
  5. La saueullen brytes ned: Saueull er et organisk materiale, så den vil brytes ned over tid. Dette vil bidra til å forbedre jorda og gi næring til plantene dine.

Ulempen med saueull

Fugler kan finne på å bruke saueull i byggingen av reir. Hvis du legger saueull i hagen din, kan du kanskje se at fugler kommer og forsyner seg med det. Jeg har dessverre opplevd at de også kastet det omkring, og da hadde jeg saueull utover hele hagen.

Pass også på å ikke legge ull over små planter, da ulla kan bli tung og kveldene for de små spirene. Legg heller ull rundt plantene når de har vokst opp.


Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: