Rognebærmøll på epletrær – hvordan unngå dem!

Rognebærmøll er en liten møll som legger egg på epler. Eggene klekker til larver som eter av eplene og kan ødelegge dem. Rognebærmøll kan være en plage for epletrær (spesielt år det er lite rognebær), men det finnes flere tiltak du kan gjøre for å hindre at de ødelegger eplene dine:

  1. Plukk og fjern infiserte epler: Rognebærmøll legger egg på eplene, så ved å fjerne infiserte epler kan du hindre at larvene klekker og sprer seg til andre epler.
  2. Bruk plantevernmidler: Det finnes flere plantevernmidler som kan brukes mot rognebærmøll, men det er viktig å lese instruksjonene nøye og følge dem for å unngå skade på plantene og miljøet.
  3. Plant andre planter som tiltrekker seg naturlige fiender av rognebærmøll: Noen planter, som for eksempel løk og hvitløk, kan tiltrekke seg naturlige fiender av rognebærmøll, som for eksempel rovmidd.
  4. Plant rognebærbusker eller andre planter som rognebærmøllene foretrekker å legge egg på, i en annen del av hagen din for å lokke møllene bort fra epletrærne dine.
  5. Beskjær epletrærne dine regelmessig for å fjerne døde grener og annet materiale som kan gi ly for rognebærmøllene.

Jeg håper disse tipsene hjelper deg med å bekjempe rognebærmøll på epletrærne dine!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: