Planter som er bra for pollinerende insekter – humler og bier

Blomster er ikke bare vakre å se på, de spiller også en viktig rolle i økosystemet ved å tiltrekke og støtte pollinerende insekter som humler og bier. Disse insektene er avgjørende for pollinering av planter, som igjen gir frukt, grønnsaker og andre matvarer vi spiser.

En av de beste blomstene for å tiltrekke pollinerende insekter er solsikker. Disse blomstene har en stor mengde nektar og pollen, som er viktig for bier og humler. Solsikker blomstrer i lang tid og gir dermed en konstant kilde til mat for pollinerende insekter.

En annen flott blomst for pollinerende insekter er lavendel. Lavendel har en søt, floral duft som tiltrekker bier og humler. Denne blomsten blomstrer i lang tid og gir en pålitelig kilde til mat for pollinerende insekter.

Kaprifol er en annen blomst som er flott for pollinerende insekter. Denne blomsten har en søt, honningaktig duft som tiltrekker bier og humler. Kaprifol blomstrer fra vår til høst og gir dermed en langvarig kilde til mat for pollinerende insekter.

Andre blomster som er flotte for pollinerende insekter inkluderer stemorsblomster, ringblomster, kornblomster og blåklokker.

Ved å plante blomster som er bra for pollinerende insekter, kan du bidra til å støtte økosystemet og sikre at bier og humler har en pålitelig kilde til mat. Disse blomstene vil også legge til en vakker touch til hagen din og gi deg glede når du ser insektene som besøker dem.

I tillegg til solsikker, lavendel, kaprifol, stemorsblomster, ringblomster, kornblomster og blåklokker, finnes det mange andre planter som er bra for humler og bier. Noen eksempler inkluderer:

  • Krokus
  • Snøklokker
  • Påskeliljer
  • Blåbærbusker
  • Bringebærbusker
  • Epletrær
  • Kirsebærtrær
  • Plommetrær
  • Villblomster som marikåpe, rødkløver og prestekrage

Det er viktig å velge planter som blomstrer i ulike sesonger, slik at det alltid er en kilde til mat for pollinerende insekter. Å velge planter som er naturlige og ikke har blitt sprøytet med giftstoffer er også viktig for å beskytte bier og humler. Ved å plante disse blomstene og plantene i hagen din, kan du bidra til å støtte pollinerende insekter og økosystemet som helhet.

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: