Hvordan holde maur ute av drivhus og terrasse

Maur kan være en plage i drivhuset ditt, men det finnes noen enkle tiltak du kan ta for å unngå dem:

  1. Hold drivhuset rent: Maur tiltrekkes av matrester og søtsaker, så sørg for å holde drivhuset ditt rent og ryddig. Fjern matrester og søppel umiddelbart, og sørg for å tørke opp eventuelle søtsaker som søl.
  2. Sørg for god ventilasjon: Maur liker fuktige områder, så sørg for god ventilasjon i drivhuset ditt for å redusere fuktigheten.
  3. Bruk lukkede beholdere: Oppbevar mat og søtsaker i lukkede beholdere for å hindre at maur kommer til.
  4. Bruk maurmiddel: Hvis du allerede har maur i drivhuset ditt, kan du bruke maurmiddel for å bli kvitt dem. Sørg for å følge instruksjonene nøye når du bruker maurmiddel.
  5. Plasser maurfeller: Du kan også plassere maurfeller rundt i drivhuset ditt for å fange maur og hindre dem i å spre seg.
  6. Enklest av alt, er det maur som lever i jorden. Bør du vanne jorden veldig gjennomvåt, da flytter mauren vekk!

Husk at det å holde maur borte fra drivhuset ditt kan være en utfordring, men med disse enkle tiltakene kan du redusere sjansen for at de dukker opp.

Selv om maur kan være en plage i drivhuset ditt, er det viktig å huske at de også kan være nyttige i hagen. Maur spiser blant annet andre skadedyr, som kan skade plantene dine. Derfor bør du ikke bruke gift for å fjerne maur fra hagen din med mindre det er helt nødvendig.

Hvis du ønsker å fjerne maur fra hagen din på en mer naturlig måte, kan du prøve å bruke kanel eller eddik. Kanel kan strøs rundt områdene hvor maur ofte dukker opp, mens eddik kan sprayes direkte på steder maurene ferdes. Begge disse metodene kan hjelpe til med å holde maur borte fra hagen din.


Ett kommentar til “Hvordan holde maur ute av drivhus og terrasse”

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: