Dyrke minikiwi / kiwibær

2 minutter

Kiwibær er en klatrende plante som trives i mildt klima og helst bør plantes i løs og næringsrik jord. De trenger også støtte for å klatre på, som for eksempel et espalier eller et gjerde. Kiwibær er også en flerårig plante som vil kreve regelmessig beskjæring for å opprettholde en sunn plante.

For å dyrke kiwibær, kan du følge disse trinnene:

  1. Velg et solrikt sted eller drivhus med godt drenert jord.
  2. Plant kiwibærplantene i næringsrik jord med god drenering.
  3. Gi plantene regelmessig vanning.
  4. Gi plantene støtte for å klatre på, som et espalier eller et gjerde.
  5. Beskjær plantene regelmessig for å opprettholde en sunn og produktiv plante.

BESTILL MINIKIWI: Klikk her

Det kan være en givende opplevelse å dyrke kiwibær hvis du tar vare på plantene dine og gir dem riktig omsorg. Her er noen flere tips for å dyrke kiwibær:

  • Kiwibærplanter er vanligvis enten hann- eller hunnplanter, så det er viktig å ha minst en av hver type for å få frukt. Sørg for å plante dem i nærheten av hverandre. Men det finnes også en selvpollinerende sort som heter “Issai”.
  • Kiwibærplanter kan ta opptil tre år før de begynner å produsere frukt, så tålmodighet er nøkkelen.
  • Kiwibær trives best i temperaturer mellom 10-25 grader, men kan tåle temperaturer så lave som -15 grader.
  • Beskjæring av kiwibær er viktig for å opprettholde en sunn plante og for å øke fruktproduksjonen. Beskjær plantene om våren eller sommeren når de er i vekstsesongen.
  • Kiwibær er også utsatt for skadedyr som bladlus, edderkoppmidd og snutebiller. Sjekk plantene dine regelmessig og ta tiltak for å forhindre skadedyr.
Stor forskjell mellom «vanlig kiwi» og minikiwi

Hva smaker kiwibær?

Kiwibær har en søt og saftig smak med en litt syrlig ettersmak. Smaken kan variere avhengig av modningsgraden. Umodne kiwibær kan være litt surere og mindre søte, mens overmodne kiwibær kan være mykere og søtere. Kiwibær kan også ha en liten smak av jordbær eller melon. Men de smaker hovedsakelig KIWI! Alt i alt er kiwibær en deilig og unik frukt med en smak som er verdt å prøve!

Hvordan beskjære kiwibær?

For å beskjære en kiwibær plante, bør du først fjerne eventuelle døde eller syke grener. Deretter kan du beskjære de gjenværende grenene til ønsket lengde, vanligvis mellom 1,5 og 2 meter. Det er viktig å beskjære kiwibær planten regelmessig for å fremme sunn vekst og en god avling. Det anbefales å beskjære kiwibær planten tidlig på våren eller sent på høsten når planten er i dvale.

Jeg håper disse tipsene hjelper deg med å dyrke sunne og produktive kiwibærplanter!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: