Bli kvitt skvallerkål – spis den!

Slutt å rive opp etter røtter. Det kan være like effektivt å kontinuerlig plukke bladene på skvallerkål for å kvele rotsystemet, da planten trenger bladene for å drive fotosyntese og produsere energi. Ved å fjerne bladene, vil planten gradvis svekkes og dø over tid. Imidlertid kan denne metoden ta litt tid og kreve tålmodighet, spesielt hvis skvallerkålen har et omfattende rotsystem.

Skvallerkål er spiselig

Skvallerkål kan faktisk spises og har en mild, urteaktig smak som kan minne om persille. Planten er rik på vitaminer og mineraler, og kan brukes i salater, supper og andre matretter. Men det er viktig å være forsiktig når du spiser skvallerkål, da planten kan inneholde giftstoffer som kan være skadelige i store mengder. Det er også viktig å være sikker på at planten ikke har blitt sprøytet med kjemikalier eller vokst i et område med forurensning. Hvis du er usikker på om skvallerkålen i hagen din er trygg å spise, er det best å unngå å bruke den i matlagingen.

Hva med skvallerkål – pesto?

Ja, du kan lage pesto av skvallerkål! Skvallerkålpesto er en deilig måte å bruke denne ugressplanten på. For å lage skvallerkålpesto, trenger du følgende ingredienser:

 • 2 kopper skvallerkål
 • 1/2 kopp olivenolje
 • 1/2 kopp parmesanost
 • 1/2 kopp pinjekjerner
 • 2 fedd hvitløk
 • 1/2 ts salt

Slik gjør du det:

 1. Skyll skvallerkålen og tørk den godt.
 2. Ha skvallerkål, olivenolje, parmesanost, pinjekjerner, hvitløk og salt i en food processor eller blender.
 3. Kjør til du har en jevn blanding.
 4. Smak til med mer salt eller olivenolje om nødvendig.
 5. Server skvallerkålpestoen med pasta eller som en dip til grønnsaker.

Skvallerkålpesto er en sunn og smakfull måte å bruke denne ugressplanten på. Prøv det neste gang du har skvallerkål i hagen din!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: