Slik holder du rådyr unna kjøkkenhagen din

Lukten av fersk saueull får rådyrene til å rygge ut og flykte fra hagen din! Det betyr at du kan ha din herlige avling av grønnsaker i fred. Det er veldig enkelt å se når rådyrene har forsynt seg av plantene, stilkene er kuttet rett av. En kjøkkenhage er jo et eldorado for rådyr.

Bruk saueull mot rådyr

Fersk ull fra sau avgir en lukt som holder rådyr unna hagen min. Det er aldri 100% garantert at noen ting fungerer, men erfaringer fra mennesker med stor kjøkkenhage -og min egen er at rådyr holder avstand når vi bruker fersk saueull i hagen.

Saueull får jeg tak i hos lokale sauebønder som klipper sau og skal kaste “ufin” ull. Noen selger også rimelig på for eksempel finn.no.

three white sheep on pathway
deer near plants
Bambuspinner, ståltråd og ull

Jeg krøller en ball med ull og bruker ståltråd for å surre den rundt som en liten håndball. Denne kan jeg trøkke rett ned på en bambuspinne og da blir det jo også litt dekorativt i hagen.

Hos meg bor det massevis av rådyr rett utenfor hagen min, man kan se store flokker på 10-15 stk daglig – men ingen våger seg inn i hagen min!

TIPS: Bruk Aminisol mot hårvilt (Hjortedyr, hare og mus)


Ett kommentar til “Slik holder du rådyr unna kjøkkenhagen din”

  1. Hjelper dessverre ikke en døyt på de halvtamme rådyrene i Halden. Ikke ett enste av alle kjerringråd som fins, hjelper. Kun gjerder. Nå har jeg to meter rundt hele hagen, men selv da klarer noen av dem å hoppe inn.

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: