Plant jordskokk i hagen din nå – sikre deg en blomstrende sort!

Har du noen gang hørt om jordskokk? Rotknollen fortjener å bli oppdaget på nytt. Den var ganske utbredt i Norge før poteten kom, men havnet litt i skyggen av den runde, enkle nykommeren som var lettere å tilberede på kjøkkenet.

Jordskokk er en flerårig spiselig plante som opprinnelig kommer ifra Nord-Amerika og er i solsikkefamilien. Planten får svært høyt og majestetisk skudd med grønne blader. På sensommeren kommer det på toppen små oransje blomster. Dette er virkelig en nytteplante som gir både pryd og følelse av frodighet i hagen!

Jordskokk har nesten ingen fiender, sykdommer eller skadegjørere. Ugress blir som regel utkonkurrert av jordskokkplantene på grunn av plantens voksekraft. Ikke alle typer jordskokk blomstrer, men noen få sjeldne sorter gjør det – og det gjør min🌻😍

Jeg bruker de som innsynskjerming, lage koselige mini skoger for hønene og det beste er jo at man kan høste inn knoller når enn man ønsker hele høsten, vinteren og tidlig vår💚 Anvendes på samme måte som potet. Du kan lage fries, chips, pure, mos. Inneholder ikke stivelse. Mer nøtteaktig smak💚 Se så fint de blomstrer bak meg og hønene🐓🌻 Bla i bildene og se hvor majestetiske disse plantene er😃 Dyrker du jordskokk? Vil du prøve?

Nå er jordskokk på tilbud i nettbutikken min klar til å plantes i din hage. Bestill på: SPISELIGHAGE.NO – Sort: Dagnøytral – Jordskokksorten for nordlige breddegrader! Denne sorten er den eneste vi kjenner til som blomstrer. Sendes fra og med mandag!


4 kommentarer til “Plant jordskokk i hagen din nå – sikre deg en blomstrende sort!”

  1. Hei!
    Jeg kjøpte knoller av deg i fjor. De har ennå ikke blomstret. Har du en idé om hvorfor?

    Mvh
    Ragnhild

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: