Hva betyr klimasoner?

Oregano som blomstrer er nydelig!

Klimasonen du bor i, har mye å si for hvilke planter som vil trives, og for hva du kan gjøre i hagen din til hvilken tid. Norge er delt inn i åtte klimasoner med tilhørende herdighetstall H1 (mildest- lengst sesong) til H8 (kaldest – kortest sesong). Disse tallene vil du finne igjen på frøposer og planter. Min hage ligger kystnært i Stavanger og er i klimasone 1. Det betyr at jeg som regel kan begynne utplanting relativt tidlig.

Bor du veldig kystnært er sjansene for at du bor i H1 veldig store. Mens bor du høyt opp i fjellet kan det være nærmere H8!

Sett deg inn i hvilken klimasone du bor i, men vær oppmerksom på at det er store lokale variasjoner innenfor hver klimasone. Plasseringen av kjøkkenhagen har også mye å si. Lurer du hvilken klimasone du selv bor i? Jeg synes Det norske hageselskapet har en veldig fin oversikt over klimasonekart på sine nettsider. Ta gjerne en titt hos dem om du er nysgjerrig på hvilken sone du bor i!


Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: