Hva betyr klimasoner?

Oregano som blomstrer er nydelig!

Klimasonen du bor i, har mye å si for hvilke planter som vil trives, og for hva du kan gjøre i hagen din til hvilken tid. Norge er delt inn i åtte klimasoner med tilhørende herdighetstall H1 (mildest- lengst sesong) til H8 (kaldest – kortest sesong). Disse tallene vil du finne igjen på frøposer og planter. Min hage ligger kystnært i Stavanger og er i klimasone 1. Det betyr at jeg som regel kan begynne utplanting relativt tidlig.

Bor du veldig kystnært er sjansene for at du bor i H1 veldig store. Mens bor du høyt opp i fjellet kan det være nærmere H8!

Sett deg inn i hvilken klimasone du bor i, men vær oppmerksom på at det er store lokale variasjoner innenfor hver klimasone. Plasseringen av kjøkkenhagen har også mye å si. Lurer du hvilken klimasone du selv bor i? Jeg synes Det norske hageselskapet har en veldig fin oversikt over klimasonekart på sine nettsider. Ta gjerne en titt hos dem om du er nysgjerrig på hvilken sone du bor i!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: