Hva er egentlig settehvitløk?

Å dyrke hvitløk er en fryd og faktisk utrolig enkelt å få frem i kjøkkenhagen. Kjøp eller bestill ett sett med sertifiserte hvitløksfedd. Det finnes mange ulike sorter, velg den du liker best. Både hvite, røde og lilla hvitløk finnes. Mye spennende utvalg!

Men hvorfor settehvitløk?

Hvorfor ikke bare sette en hvitløk fra matbutikken i jord – lurer du kanskje på? Dette handler om at i nesten alle tilfeller er disse importert fra utlandet, derav ikke har samme forutsetninger for å lykkes siden dette er sorter som ikke er egnet for norsk klima. En annen ting å tenke på er at importerte hvitløk kan inneholde en del plantesykdommer og virus som kan spre seg i Norge. Det vil vi vel ikke ha noe av? Det vil heller ikke mattilsynet ha noe av.

I min nettbutikk på Spiselighage.no kan du få tak i statskontrollert, sertifisert hvitløk til svært lave priser fra juli måned og utover høsten hvert år. Klikk her om du ønsker se på utvalget.

Hvitløk er gøy og enkelt!

Hvitløk er forholdsvis lett å dyrke. Å være helt selvforsynt med egen hvitløk er veldig enkelt! Tenk på det du! Mange tror at hvitløk er noe middelhavsgreier, men de trives faktisk overalt i vårt land! For å få god avling bør den settes på et lunt, varmt og solrikt sted. Den kan dyrkes i de fleste jordtyper. Hvitløken har et grunt rotnett og foretrekker næringsrik og godt drenert jord, gjerne sandblandet.

Sett hvitløksfedd på høsten

Sett ett og ett fedd i jorden om høsten med den spisse enden opp. Tid for setting er i september eller oktober rett før frosten kommer. Det er passende å sette de 5 cm under jordoverflaten. Avstand: 10 cm mellom hver plante. Bruk gjerne en helt genial Dibber når du skal plante hvitløksfedd.


3 kommentarer til “Hva er egentlig settehvitløk?”

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: