Slik lager du stiklinger av bærbusker

Visste du at rips-, stikkels- og solbærbusker er noe av det aller enkleste man kan lage stiklinger av? Du kan med andre ord lage deg titalls av gratis bærbusker, om ikke tusenvis!

Hvordan gjør man det?

Det du gjør er altså å bare klippe av valgfri greiner (min 20-40 cm lengde) på dine eksisterende planter og sette stilkene i en bøtte med vann. Den bøtten kan stå utendørs i hagen eller hvor enn som helst. Dette kan gjøres vår, sommer og høst. Du trenger verken å se til eller gjødsle vannet. Slapp helt av og vent til røttene vokser ut av stilkene!

Det tar i gjennomsnitt kun 3-4 uker før stilkene får synlige røtter og er klar til å plantes i jord. Jeg er helt forbauset over hvor enkelt man kan formere plantene sine!

Blåbær kan man også ta stiklinger av, men her er prosessen litt annerledes. Du må ikke klippe av grener, men bøye dem ned i jorda og legge en stein over den bøyde grenen. Da må grenen som berører jordoverflaten få ligge i fred i noen uker til de utvikler røtter. Da kan du klippe av moder planten og sette stiklingen din et annet sted.

Alle disse bærbuskene har jeg laget av greiner fra kun èn busk!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: