Billige murerbaljer til dyrking

Jeg bruker mange runde sorte murerbaljer til alt mulig rart i min kjøkkenhage. Både urter, salater, jordbær, poteter, tomater og agurker. Frukttrær er også oppi de aller største baljene. Det er veldig billig å få tak i slike som rommer mye. En murerbalje er egentlig ment for å blande betong og annen industrivirksomhet.

Drar du til byggevarehandelen vil du garantert finne murerbøtter, baljer og kasser i alle fasonger og størrelser. De er skikkelig rimelige og du vil fort merke at de er ganske robuste. Men de har ingen dreneringshull i bunn – dette pleier jeg løse ved å borre hull i bunn.

Tomatplanter i drivhuset
Fordeler å dyrke i murerbaljer:
 • Veldig, veldig billige i motsetning til potter
 • Kan fåes i alle størrelser, og flere hundre liter
 • Fordelen å bruke sorte murerbøtter til dyrking er at om våren vil sollyset varme opp jorda i bøtta, som resulterer i at frøene spirer raskere/plantene trives bedre
 • Praktiske, robuste og kraftige
Ulempen:
 • De er ikke godkjent for dyrking av mat. Dette er nok hovedsaklig en ansvarsfraskrivelse fra leverandør. Det skjønner jeg veldig godt. Ingen vil stå til ansvar om du eller jeg skulle bli syke. Men allikevel er det viktig å påpeke!
 • Jeg mener voksne mennesker skal kunne være i stand til å ta egne valg og vurderinger. Før i tiden dyrket mange i slike baljer – det er de siste årene man har påpekt at de ikke er ment for dyrking.
 • I min hage er murerbaljer vurdert og ses på som store praktiske potter som gir gode resultater.

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

4 kommentarer om “Billige murerbaljer til dyrking

 1. Hei Dennis!
  Borer du hull på undersiden av baljene, eller noen cm opp fra bunnen på siden? Jeg har gjort det siste, for så å dekke opp til hullene med leca + duk + jord. Bare nysgjerrig på din erfaring. Om det feks drenerer godt nok med hull under og kun jord uten leca.
  Mvh
  Live

  1. Jeg borer også hull opp på siden og fyller masse, duk og jord. Til hvitløk ville jeg boret hull i bunnen. Alt annet fungerer med sidehull. Jeg kan bare garantere at det fungerer i to år siden jeg kjøpte mine da.

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: