Billige murerbaljer til dyrking

Jeg bruker mange runde sorte murerbaljer til alt mulig rart i min kjøkkenhage. Både urter, salater, jordbær, poteter, tomater og agurker. Frukttrær er også oppi de aller største baljene. Det er veldig billig å få tak i slike som rommer mye. En murerbalje er egentlig ment for å blande betong og annen industrivirksomhet.

Drar du til byggevarehandelen vil du garantert finne murerbøtter, baljer og kasser i alle fasonger og størrelser. De er skikkelig rimelige og du vil fort merke at de er ganske robuste. Men de har ingen dreneringshull i bunn – dette pleier jeg løse ved å borre hull i bunn.

Tomatplanter i drivhuset
Fordeler å dyrke i murerbaljer:
 • Veldig, veldig billige i motsetning til potter
 • Kan fåes i alle størrelser, og flere hundre liter
 • Fordelen å bruke sorte murerbøtter til dyrking er at om våren vil sollyset varme opp jorda i bøtta, som resulterer i at frøene spirer raskere/plantene trives bedre
 • Praktiske, robuste og kraftige
Ulempen:
 • De er ikke godkjent for dyrking av mat. Dette er hovedsaklig en ansvarsfraskrivelse fra leverandør. Det skjønner jeg veldig godt. Ingen vil stå til ansvar om du eller jeg skulle bli syke. Men allikevel er det viktig å påpeke at de ikke er godkjent for dyrking av mat.
 • Jeg mener voksne mennesker skal kunne være i stand til å ta egne valg og vurderinger. Før i tiden dyrket mange i slike baljer – det er de siste årene man har påpekt at de ikke er ment for dyrking.
 • I min hage er murerbaljer vurdert og ses på som store praktiske potter som gir gode resultater.
 • Det finnes per 2023 flere leverandører som har fått murerbaljer i annen type plast – som gjør det mulig å dyrke i. Selges vanligvis hos byggevarehandelen – vær obs på å sjekke produktspesifikasjonene. Se etter merker som viser til at produktet er trygge for dyrking.

7 kommentarer til “Billige murerbaljer til dyrking”

 1. Hei Dennis!
  Borer du hull på undersiden av baljene, eller noen cm opp fra bunnen på siden? Jeg har gjort det siste, for så å dekke opp til hullene med leca + duk + jord. Bare nysgjerrig på din erfaring. Om det feks drenerer godt nok med hull under og kun jord uten leca.
  Mvh
  Live

  • Jeg borer også hull opp på siden og fyller masse, duk og jord. Til hvitløk ville jeg boret hull i bunnen. Alt annet fungerer med sidehull. Jeg kan bare garantere at det fungerer i to år siden jeg kjøpte mine da.

 2. Eg har også brukt mange av desse baljene i fleire år, spesielt dei runde. Eg har dei 3 siste åra fått veldig store avlinger då eg har brukt rein bokashi i bunn før eg har sådd forspirte bondebønner og sukkererter. Forspiring; legg frøa i vann 1-2 døgn, så “spirer” du dei videre mellom vått tørkepapir i ein nesten lufttett boks til du ser at det kjem ut ei lita grønn spire av frøet – ca 2-3 dagar. Plant så desse frøa 2 stk i hvert hull (eg sår opp til 20+ frø pr. balje).

 3. Hei, vet du hvor man kan få kjøpt disse murerbøttene som er godkjent / anbefalt til dyrking?

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: