Brenneslevann som gjødsel

Har du noen gang hørt om brenneneslevann? Visste du at det er et supernæringsstoff du enkelt kan lage selv? Ved å lage ditt eget brenneslevann og vanne plantene dine med det hjelper du dem med å vokse og trives veldig miljøvennlig. Brennesle er rikt på nitrogen og inneholder fosfor, kalium, kalsium, magnesium og svovel som plantene trenger for å ha det bra.

Lage brenneslevann: 

Velg de nyeste skuddene – fordi disse har høyest næringsinnhold, og unngå å bruke stengler med frø. For en vanlig bøtte trenger du ca. én kilo brennesler.

  1. Plukk brennesle (bruk hansker!) og fyll i en bøtte
  2. Fyll bøtta med såpass full vann slik at all brennenesle ligger under vannoverflaten og legg et lokk oppå.
  3. Nå begynner nedbrytingen av brennenesle. Plasser bøtta utendørs (den kommer til å lukte godt). Rør litt i bøtten med en pinne en gang daglig, dette gjøres for å tilføre oksygen.

Omtrent etter to uker kan du sile vannet over i en annen bøtte og legge restene av planten i komposten. Når du skal gjødsle, tynner du ut neslevannet 1:10 med vanlig vann.

Tips: Brenneslevann kan også brukes ufortynnet mot bladlus.

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: