10 planter du enkelt kan formere ved å lage stiklinger

Visste du at det finnes en lang rekke vekster du kan kutte med en saks og bare sette i et glass vann – så får de røtter? Om alle bare visste hvor enkelt dette var kunne dere alle hatt hundrevis av gratis planter!

Hvordan gjør man det?

Det du gjør er altså å bare klippe av dine eksisterende planter og sette stilker i enten et glass vann eller en bøtte. Det tar i gjennomsnitt 3-4 uker før stilkene får synlige røtter og er klar til å plantes i jord. Jeg er helt forbauset over hvor enkelt man kan formere plantene sine. Naturen altså…! Noen planter drar til og med nytte av at du klipper dem ned hele tiden, fordi da danner de flere grener og blir mer kompakt, flott og buskete i formen!

Basilikum

Fjern alle blader nedover stilken og behold kun de øverste bladene. Alle nevnt i listen nedenfor anbefales å klippes til ca. 10 cm lange stilker. Mens bærbuskene kan være 20-30 cm. Alle disse kan du enkelt lage stiklinger av:

1. Tomater (bruk sideskuddene)

2. Basilikum

3. Timian

4. Rosmarin

5. Lavendel

6. Solbærbusk

7. Ripsbærbusk

8. Coleus

9. Mynte

10. Salvie

Dette skal bli en stikling av bærbusk

2 kommentarer til “10 planter du enkelt kan formere ved å lage stiklinger”

  1. Du er usedvanlig flink til å komme med gode tips, triks og råd når det gjelder kjøkkenhage. Jeg blir imponert. Leser stadig vekk for inspirasjon og går endelig i gang med 1. sesong kjøkkenhage denne sommeren.

    Du har et pågangsmot og drivkraft som gir oss andre inspirasjon – vi setter pris på det og gleder oss virkelig til å se hvordan dette utvikler seg 🙂

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: