Dyrke pepperrot

FORMERES HELST MED BITER AV RØTTER

Pepperrot er tradisjonell og robust i eldre kjøkkenhager. Den er flerårig og du kan nyte den intense smaken i alle år fremover. Planten “tåler så og si alt”!


Dyrke pepperrot i din hage

Pepperrot er egentlig ganske enkel å dyrke – siden den er flerårig og styrer seg selv. Men den kan være litt vanskelig å få tak i. Pepperrot danner ikke frø, så skal du plante dette i din hage må du få tak i røtter som du planter i hagen din på våren.

Plantene krever dyp, næringsrik, fuktig jord med god drenering. Da vokser de fort. Jorden bør heller ikke være så kompakt. De liker seg i sol og halvskygge.

Trives den så blir du nesten ikke kvitt den

Får pepperrot plantene etablert seg i hagen din kan det bli vanskelig å kvitte seg med den igjen. Tenk derfor nøye på hvor du planter den og forestill deg at den skal stå der i all evighet.

Lyst å dyrke egen pepperrot? Kjøp her!

Skadedyr

Pepperrot kan angripes av kålsommerfuglen. Men dette skal du ikke bekymre deg for. Planten vokser ifra dette uansett.

Høsting

Så lenge jorden er frostfri, kan du høste pepperrot hele tiden. Du kan lagre høstede røtter i kjøleskap eller fryse dem.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

BOKEN VI ALLE HAR VENTET PÅ!

Hele Norges nye kjøkkenhage bok. Dette er en bok som har rast ut av forlagets lager. Nytt opplag allerede før den offisielle utgivelsesdatoen. Bestselger hos Norges største bokhandel!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: