Dyrke cantaloupe

2 minutter
FORKULTIVERING: MARS-MAI

HØSTING: AUGUST-SEP

Nam! Tenk deg å kunne høste egen cantaloupe melon rett fra drivhuset ditt? Det er vel ingenting som er så velsmakende og godt som det? Søtt og saftig! Fruktene vokser også overraskende fort på planten. Når de først dukker opp, så vil du bli overrasket. Plantene liker å ha det lunt, derfor er drivhus eller vinduskarm et ideelt sted å dyrke denne planten.

Slik sår du fra frø

Forkultiver 1-2 frø i hver sin nedbrytbare potte med lett fuktet jord 3-4 uker før planlagt utplanting på balkong eller drivhus. Meloner vokser superfort, men bør fort pottes om i større potter. Etterhvert som planten blir stor bør den ha minst en 10 liter stor potte.

Greit å vite:
Om cantaloupe planten blir stående i potte for lenge kan de miste farten.

Hold fuktig og sett varmt, ca. 25 °C, til frøene har spiret. Det er passende å bruke baderomsgulvet til dette. Etter at frøene har spirt kan du sette de små plantene litt svalere. Et rom som holder 16-20 grader er perfekt!

Jeg pleier å så frøene i perioden mars-mai.

Utplanting

Plant ut i drivhus eller plasseres i en vinduskarm. Planten krever et varmt, solrikt og vindbeskyttet vokseareal f.eks. foran en sydvendt vegg eller i et drivhus. Krever humus- og næringsrik, varm jord. Gjerne prøv dyrkepakken. Tåler ikke tørke – så pass på å vanne regelmessig og ofte på solrike dager med f.eks denne gode vanningspistolen.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Stell og høsting

Polliner med pensel for bedre avling. Gå fra blomst til blomst med en pensel og lek bie. Topp hovedranken etter 6 blader. Kan dyrkes krypende, men helst oppbundet. Da pleier jeg bruke oppbindingstråd og bambuspinne som planten kan klatre på. Med denne oppbindingspakken er du godt på vei.

Hvis melonen høres hul ut når du banker på den er frukten moden. Skulle du få veldig mye melon høsteklar på likt kan du jo kutte den i terninger og fryse. Deilig i smoothies!

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

Legg inn en kommentar

%d