Dyrke cantaloupe

FORKULTIVERING: MARS-MAI

HØSTING: AUGUST-SEP

Nam! Tenk deg å kunne høste egen cantaloupe melon rett fra drivhuset ditt? Det er vel ingenting som er så velsmakende og godt som det? Søtt og saftig!

Slik sår du fra frø

Forkultiver 1-2 frø i hver potte med lett fuktet jord 3-4 uker før utplanting. Meloner vokser superfort – derfor trenger du ikke så de før noen uker før planlagt utplanting.

Frø til cantaloupe kan du bestille: HER

Greit å vite:

Om cantaloupe planten blir stående i potte for lenge kan de miste farten.

Hold fuktig og sett varmt, ca. 25 °C, til frøene har spiret. Det er passende å bruke baderomsgulvet til dette. Etter at frøene har spirt kan du sette de små plantene litt svalere. Et rom som holder 18-20 grader er perfekt!

Forkultivering er passende i mars-mai. (Det betyr at du sår frø innendørs for senere å plante dem ut. Å forkultivere gjør at plantene får en liten tyvstart på sesongen).

Utplanting

Plant ut når nattetemperaturen er over 18 °C – i slutten av mai eller juni. Krever et varmt, solrikt og vindbeskyttet vokseareal f.eks. foran en sydvendt vegg eller i et drivhus. Krever humus- og næringsrik, varm jord. Tåler ikke tørke – så pass på å vanne regelmessig og ofte på solrike dager.

Stell og høsting

Polliner med pensel for bedre avling. Gå fra blomst til blomst med en pensel og lek bie. Topp hovedranken etter 6 blader. Dyrkes krypende eller oppbundet.

Hvis melonen høres hul ut når du banker på den er frukten moden. Skulle du få veldig mye melon høsteklar på likt kan du jo kutte den i terninger og fryse. Deilig i smoothies!

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

Publisert av Spiselighage

Dennis (24 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: