Jeg dyrker gourmetsopp hjemme!

Du leste riktig… jeg har begynt å dyrke sopp. I tillegg til min kjøkkenhage ønsker jeg nå å prøve noe nytt, spennende og interessant – nemlig det å skape sin egen luksus-sopp. Jeg er en person som bruker utrolig mye sopp i matlagningen og da er det jo perfekt å dyrke det selv?! Slik som med alle andre grønnsaker.

Se så utrolig flott, på kun litt over en uke hadde jeg høsteklar sopp. Dyrket frem av GROW AT HOME KIT som er ferdige blokker med mye soppsporer i. Snittet et hull i midten av posen og sprayer med en flaske rent vann daglig. Plutselig sto jeg der med en hel skål med mengder av gourmetsopp. Kult?


4 kommentarer til “Jeg dyrker gourmetsopp hjemme!”

    • Hei! Det er Spiselighage (meg) og en lokal soppbonde i Stavanger som har lansert et eget dyrkesett av gourmetsopp. Sjekk nettbutikken min😄

  1. Er det mulig å lage flere hull i posen en 1 samtidig? Eller Kan evt samme pose brukes flere ganger? Flere hull på Baksiden for eksempel? Og hvor lang tid kan soppen stå før den må plukkes ? Kan man evt sanke sporer å sånn selv slik at man har evig voksende sopp?

    • Svar fra produsent Sporhaug: The customer can make holes whoever and wherever he/she wants. More places from shrooms to grow will result in more bit smaller shrooms. One single hole will result in a big mushroom bucket. It doesn’t need more holes after the first harvest, just keep it on a high humidity like before, and eventually new shrooms will grow. Can take up to 10 or sometimes more days. When it does grow anything anymore, just mix outside or inside in a garden will straw, dried leaves, or other organic dried material. The mycelium will do the rest but might take one or more months, depending on the season and weather. The customer can try search how to make spore prints if is interested in cloning the shrooms. But would be easier to do a tissue to liquid culture or agar plate, using a still air box. Just search on YouTube, plenty of videos teaching how to do it

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: