Dyrke physalis

Dette er virkelig en spennende plante å dyrke. Physalis høres jo ut som en komplisert eksotisk greie. Sannheten er at den er like enkel som tomat – men trives helst i et drivhus/vinduskarm her i Norge. De er ikke glad i lave temperaturer. Har du et godt voksested til planten kan de bli opptil to meter høy og gi mange deilige oransje frukter.

Så physalis fra frø

Frø av physalis finner du på alle hagesentre. Jeg pleier å ta frø fra frukten jeg kjøper i butikk. En tannpirker er enkel for å lirke frøene ut av frukten. Disse kan sås med en gang i jord. Fukt jorda med en sprayflaske og vent…. plutselig så spirer de (det kan ta opptil to uker). Planten har litt lang utviklingstid -derfor kan det være smart å så frøene allerede i januar/februar.

De kan med fordel spire på et varmere rom som holder minimum 20 grader. Etter spiring kan de flyttes i et rom som har normal romtemperatur.

Utplanting og stell

Når temperaturene er varme nok kan physalis plantes ut i drivhus, hagestue eller en varm solvegg. Mai måned er som regel fin til dette. Husk å vanne plantene jevnlig. De bør ikke tørke ut.

Tips: Når det kommer til gjødsel skal de faktisk ikke gjødsles særlig. Dette er en plante som lager mye bladverk og lite frukter ved for næringsrikt voksested.

Høsting

På sensommeren kan du høste litt physalis. August, september, oktober måned. Fruktene skal være oransje når du plukker dem. Er de grønne vil de ikke modnes på kjøkkenbenken slik andre grønnsaker kan gjøre.

Publisert av Spiselighage

Dennis (23 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

En tanke om “Dyrke physalis

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: