Spiselige vekster / ugress i hagen

Squash blomst

Visste du at det ikke bare er grønnsakene man kan spise fra hagen? Du kan faktisk spise en del annet som vokser vilt i hagen din og mange blomster:

Hosta: Skudd og krøllede bladhoder kan spises kokt som grønnsak eller rå i salat. 

Marikåpe: Bladene av marikåpe kan spises, men noen synes de kan smake litt beskt.

Blomkarse: Hele planten er spiselig: blader, stilk, blomster – litt pepperaktig i smaken og gir et lite piff i salaten!

Løvetann: Her er faktisk hele planten spiselig – til og med røttene! Bladene brukes rå i salater eller varmebehandles. Blomsterknoppene kan stekes eller syltes. Røttene kan du lage TE av.

Roser: Alle roser er spiselige. De kan også brukes til saft eller gelé, eller tørkes og brukes til blant annet TE.

Skvallerkål: Proppfull av mineraler og vitaminer. Kan varmebehandles og spises rå i salater. Nye skudd kan brukes som spinat. Knallgodt!

Geitrams: Nye skudd fra geitrams kan spises som asparges. Bladene kan spises i salater, supper og i tillegg varmebehandles i retter.

Brennenesle: På våren er brennenesle på sitt beste – sunn og frisk i fargen. De inneholder mye proteiner. Kok bladene, brenneneslesuppe eller lag deg en te?

Løkurt: Fungerer veldig godt i salat.

Stemorsblomster: Perfekt dekorasjon på salaten, kaker eller garnityr.

Tulipaner: Kronbladene har en søtlig smak og passer ypperlig til dekorasjn på desserter/kaker.

Squash- eller gresskarblomst: Ut i Europa er disse blomstene en delikatesse. Disse store, gule blomstene er digg på stekepanna med litt frityrolje. Kan fylles og stekes i ovn eller brukes i pasta/supper. Nam!

Publisert av Spiselighage

Dennis (23 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: