Dyrke løk fra setteløk

Vanlig gul løk kan du dyrke på en ganske enkel måte. Vær raskt ute og kjøp setteløk på våren, det blir som regel ganske fort utsolgt. Kjøp sertifiserte setteløk (HER) på våren. Dette er altså noen ganske små løk som settes i jorden for så å vokse seg store i hagen din.

Alle dyrkes på samme måte uavhengig av sort. Du bare setter en og en setteløk i jorden om våren og så klarer de seg som regel selv. Det eneste du bør tenke på er å finne et solrikt sted i hagen med god drenering, slik at de ikke drukner. Løk er ikke glad i veldig våt jord til enhver tid.

Plant med 5-10 cm avstand – og husk at større avstand gir større løk. Bør ikke settes så lenge det er fare for frost.

Gjødsle regelmessig, da løkvekster generelt liker næring! Har du veldig mye kan du høste dem og henge dem til tørk (et tørt sted med lufting) – slik sikrer du tilgang på løk utover hele høst og vinter.

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: