Dyrke vårløk

FORKULTIVERING: MARS-APRIL

Vårløk er en fin grønnsak å dyrke i hagen. Den kan sås fra frø eller plantes på en enda enklere metode som jeg viser til i innlegget. Veksten har en mild løksmak og benyttes på samme måte som en purreløk ville blitt brukt til.

Så fra frø:

Forkultiveres innendørs i mars-april. Frøene settes 1 cm dypt i små potter. Fyll gjerne i 6-8 frø i hver potte. Alle løkvekster er sosiale og liker å stå litt trangt. Trim spirene til maks 8 cm høyde under oppalet. Når plantene er blitt håndterbare kan du plante dem ut – når det ikke er fare for frost lenger.

Sørg for at jorda på forhånd er arbeidet med som for eksempel å tilføre kompost, gressklipp, gjødsel og annet organisk avfall. Viktig at løken vokser på et næringsrikt sted. Gjødsle mye og ofte utover sesongen!

Re-grow vårløk i jord:

Sett rot enden av vårløk i jorda på våren så vil de vokse opp igjen gjennom hele sesongen. Helt fantastisk og enkelt! Når du høster klipper du bare av en cm over jordoverflaten. Da vil de vokse opp igjen på nytt og nytt. Se bilder under:

Re-grow i vann:

Regrow your food kalles dette! Du kaster vel ikke enden av purre-/vårløk? Sett heller enden med røttene i et glass vann. To ukers forskjell også raskt høsteklart. «Evig» mat!

Bilder med to ukers forskjell: Kan med fordel bytte vannet med jevne mellomrom

BOKEN VI ALLE HAR VENTET PÅ!

Hele Norges nye kjøkkenhage bok. Dette er en bok som har rast ut av forlagets lager. Nytt opplag allerede før den offisielle utgivelsesdatoen. Bestselger hos Norges største bokhandel!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: