Dyrke sitronmelisse

FORKULTIVERING: MARS-APRIL

Bladene er fantastisk gode som pynt til kalde drikker og salater. Du kan også lage te av denne planten. Det sies at det skal være beroligende og lindre hodepine. Dyrk sitronmelisse i næringsrik og fuktig jord. Den liker sol og varme, men den kan også trives i delvis skygge. Hyppig beskjæring holder planten busket og forhindrer tidlig blomstring.

Dyrke sitronmelisse fra frø

Sitronmelisse forkultiveres innendørs tidlig på året (mars-april). Frøene skal ikke dekkes med jord når de sår dem – siden de spirer av lyset. Strø tynt utover en potte og hold det fuktig frem til spiring. Et minidrivhus eller plastfolie over potten er fint. Plasser lyst.

Etter at plantene er store nok til å håndteres kan du flytte dem ut i hagen.

Du kan også kjøpe sitronmelisse som plante på hagesenter, disse er eldre planter som det ganske enkelt er å bare sette i krukke, bed eller dyrkekasse.

Visste du dette?

Te av sitronmelisse er god mot feber og gir en avslappende effekt
Stell

Den trives aller best på et solrikt og varmt voksested. Planten vil gjerne ha god og næringsrik jord for optimal vekst. Husk å klippe ofte for å få mest mulig nye skudd på planten!

Bor du på et litt varmere strøk i landet, kan sitronmelissen opptre som flerårig. Hos meg (Stavanger) er urten et fint innslag i hagen som trofast kommer opp igjen år etter år.

Høsting

Du kan plukke litt og litt blader hver dag gjennom hele sesongen – og visste du at sitronmelissen er ypperlig til dekorasjon på den famøse desserten: Panna Cotta.

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)


Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: