Dyrke stangselleri

FORKULTIVERING: FEBRUAR
UTPLANTING: MAI

For å lykkes best mulig med stangselleri bør du forkultivere denne veksten innendørs før utplanting (februar). Litt stell og tålmodighet må også til! Stangselleri kan brukes rå i salat eller i wok, kokt og stekt.

Forkultivere stangselleri

Stangselleri bør sås innendørs i februar måned. Frøene trenger lys for å spire, derfor skal frøene strøs tynt oppå jordoverflaten og ikke dyttes ned i jorden.

Bruk gjerne et minidrivhus eller plastfolie til å dekke over pottene. Da skaper du et litt fuktig klima under plasten – noe frøene trenger for å spire. Plasser pottene et lyst sted. Ett kjøkkenvindu eller under vekstlys er fint. Vann forsiktig med en sprayflaske slik at frøene ikke skylles og legger seg i en tett klump.

Utplanting og stell

Først bør du tilvenne dem utendørslivet på forhånd, dette tar en ukes tid. Sett dem ut i skyggen den første dagen og gradvis gi den mer og mer sol for hver dag. Ta den inn og ut hver dag. La de stå ute noen timer hver gang.

På forhånd av utplantingen bør du også fjerne ugress og gjødsle jorden litt. De liker for øvrig litt næringsrik kompostjord. Sett plantene med en meters avstand. De skal ikke plantes dypere enn det de var i potten, altså ikke jord oppover stilken. Gi dem en plass med masse sol. Pass på å vanne regelmessig slik at de ikke tørker ut.

TIPS:

Sellerien er god som snacks med dip!

Pass på at planten ikke utsettes for temperaturer under 6 grader. Da kan de fort gå i stokk og danne blomsterstilk. Vent med utplanting til hvert fall mai måned.

Sellerien bruker lang tid på å vokse. Gjødsle regelmessig med Gjødsel for kjøkkenhagen for at den skal bli stor og smør deg med tålmodighet.

Høsting

Stangselleri kan høstes fra juli og frem til høsten/første nattefrost. Skjær av planten 0,5 cm over jordoverflaten og skyll planten før bruk i matlaging.

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

BOKEN VI ALLE HAR VENTET PÅ!

Hele Norges nye kjøkkenhage bok. Dette er en bok som har rast ut av forlagets lager. Nytt opplag allerede før den offisielle utgivelsesdatoen. Bestselger hos Norges største bokhandel!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: