Dyrke solbær

Alle bør ha en solbærbusk…. eller fem i hagen. Det er så enkelt, godt og sunt. Buskene spirer med grønt bladverk tidlig på våren. Solbærbusken blir akkurat så stor som du vil ha dem og gir deg mange smaksrike bær gjennom hele sesongen!

Plante solbærbusk i hagen – stell

Det er enklest å dra på et lokalt hagesenter å bestille/kjøpe med seg noen bærbusker. Da er det bare å plante dem rett i jorda. Solbær liker sol, men bør beskyttes mot vind. Solbær kan plantes i alle typer jord, men bør ha litt plass mellom seg. Avstand på 60-100 cm er fint!

Solbærbuskene trenger litt gjødsel av og til. Gi en neve med gjødsel til hver plante på våren og rett før de skal blomstre for å sette bær.

Visste du dette?

Proppfull av C-vitaminer gjør at solbær er noe av det aller sunneste du kan finne i hagen.
Ta avlegger av egen plante

Klipp av noen greiner fra bærbusken, fjern de nederste bladene og la kun noen få være igjen på toppen. Sett disse i en potte med jord eller bøtte med vann. Etter noen uker vil de danne røtter – og da har du plutselig skapt deg nye planter! Enklere blir det faktisk ikke! (Det samme kan du faktisk gjøre med ripsbærbusker også)

Beskjæring om høsten

Om høsten kan du med fordel beskjære/klippe bort de greinene har båret bær. Da vil nye greiner gi deilige solbær neste år.

BOKEN VI ALLE HAR VENTET PÅ!

Hele Norges nye kjøkkenhage bok. Dette er en bok som har rast ut av forlagets lager. Nytt opplag allerede før den offisielle utgivelsesdatoen. Bestselger hos Norges største bokhandel!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

3 kommentarer om “Dyrke solbær

  1. Bra tips, skal prøve å ta avlegger av solbærbusken min i år!

    Regner med du mener at nye greiner vil gi deilige solbær, ikke bringebær neste år?

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: