Dyrke purreløk

FORKULTIVERING: APRIL
UTPLANTING: MAI

Purre er en av våre eldste kulturvekster. Mange sorter gir tidlig avling, men lar man disse stå gir de en meget høy avling. Sene sorter av purre kan overvintre på vokseplassen. Purra kan dyrkes over hele landet.

Forkultivere innendørs

Vil du ha tidlig avling på purreløken kan man forkultivere purreløk innendørs i pluggbrett eller potter. Strø 6-10 frø i hver plugg/potte. Løk er generelt sosiale planter som trenger noen “venner” å støtte seg på, derfor liker de å bli sådd tett. Etter spiring bør de stå meget lyst og med en temperatur på rundt 16-18 grader – litt lavere enn normal romtemp.

Gjennom hele vekstperioden må du passe på at purreløken ikke vokser seg vill i høyden. Trim derfor veksten – bruk en saks og klipp de til en maksimum høyde på 8 cm.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Utplanting

Purre trives best i god og muldrik jord. Sørg for at jordtemperaturen er varm nok til plantene ved utplanting. Mai måned er fint.

Den liker kalk, nitrogen og PH verdien i jorda bør være over 7. Derfor kan du bruke hønsegjødsel og gressklipp for å tilføre de næringsstoffene purren trenger. Planten er ganske næringskrevende, derfor kan det være til fordel å gjødsle i store mengder. Du bør hvertfall tilføre gjødsel ukentlig.

Etterhvert som plantene vokser kan man hyppe, det betyr å fylle jord oppover stammen på purren.

Høsting

Høsteklar tidlig på høsten når de har den ønsket størrelse du vil ha. Ta tak i bladverket og bare napp dem opp fra jorda! Skylles i vasken og brukes direkte i matlagningen!

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)


Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: