Dyrke purreløk

Purre er en av våre eldste kulturvekster. Mange sorter gir tidlig avling, men lar man disse stå gir de en meget høy avling. Sene sorter av purre kan overvintre på vokseplassen. Purra kan dyrkes over hele landet.

Forkultivere innendørs

Vil du ha tidlig avling på purreløken kan man forkultivere purreløk innendørs i pluggbrett eller potter. Strø 6-10 frø i hver plugg/potte. Løk er generelt sosiale planter som trenger noen «venner» å støtte seg på. Etter spiring bør de stå lyst og med en temperatur på 18-20 grader.

Gjennom hele vekstperioden må du passe på at purreløken ikke vokser seg vill i høyden. Trim derfor veksten – bruk en saks og klipp de til en maksimum høyde på 8 cm.

Utplanting

Purre trives best i god og muldrik jord. Sørg for at jordtemperaturen er varm nok til plantene ved utplanting. Mai måned er fint.

Den liker kalk, nitrogen og PH verdien i jorda bør være over 7. Derfor kan du bruke hønsegjødsel og gressklipp for å tilføre de næringsstoffene purren trenger. Planten er ganske næringskrevende, derfor kan det være til fordel å gjødsle i store mengder.

Etterhvert som plantene vokser kan man hyppe, det betyr å fylle jord oppover stammen på purren.

Høsting

Høsteklar tidlig på høsten når de har den ønsket størrelse du vil ha. Ta tak i bladverket og bare napp dem opp fra jorda! Skylles i vasken og brukes direkte i matlagningen!

Publisert av Spiselighage

Dennis (23 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: