Dyrke pak choy

Pak choy er virkelig en pryd i hagen – se på dette bildet! Wow! Ikke bare er de nydelige men er også fantastisk gode å spise. De gir mye mat og smaker som kinakål. Pak choy er egentlig en asiatisk grønnsak, men den trives kjempegodt i vårt klima. Kan spises både rå og tilberedt – men er aller best fersk!

Forkultiveres innendørs

Bruk pluggbrett eller små potter når du sår pak choy frø. Sett frøene 1 cm under jordoverflaten og vanne. Etterhvert som de spirer vil de vokse ganske fort. Plutselig er det klart for utplanting.

Utplanting i hagen

Før utplanting bør du tilvenne dem utendørslivet, dette tar en ukes tid. Sett dem ut i skyggen den første dagen og gradvis gi den mer og mer sol for hver dag. Ta den inn og ut hver dag. La de stå ute noen timer hver gang.

Plantene liker seg i solrike steder med jord som er litt fuktig – men ikke våt. Derfor kan det være til fordel å dekke jorden med greskklipp for å holde på fuktigheten, samtidig som du gjødsler. Faktisk er gressklipp nok næring til plantene.

Plantene trenger en avstand på 20 cm mellom hverandre.

Høsting

Jeg høster pak choy blader gjennom hele sesongen. Helt fra plantene er relativt små kan jeg allerede begynne å ta ett og ett blad fra hver plante. Men hele planten bør høstes før den går i blomst om sommeren. Bladene smaker ikke like godt da.

Publisert av Spiselighage

Dennis (23 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: