Dyrke pak choy

FORKULTIVERING: MARS-APRIL
UTPLANTING: IKKE FARE FOR NATTEFROST

Pak choy er virkelig en pryd i hagen – se på dette bildet! Wow! Ikke bare er de nydelige men er også fantastisk gode å spise. De gir mye mat og smaker som kinakål. Pak choy er egentlig en asiatisk grønnsak, men den trives kjempegodt i vårt klima. Kan spises både rå og tilberedt – men er aller best fersk!

Forkultiveres innendørs

Bruk pluggbrett eller små potter når du sår pak choy frø. Sett frøene 1 cm under jordoverflaten, dekk med vermiculite og vanne til slutt. Pak choy liker et litt kjøligere klima – frøene bør derfor sås på et rom hvor det er rundt 10-15 grader. Noen sår også i drivhuset på våren. Etterhvert som de spirer vil de vokse ganske fort. Sørg for god belysning under vekstperioden. Plutselig er det klart for utplanting.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Utplanting i hagen

Før utplanting bør du tilvenne dem utendørslivet, dette tar en ukes tid. Sett dem ut i skyggen den første dagen og gradvis gi den mer og mer sol for hver dag. Ta den inn og ut hver dag. La de stå ute noen timer hver gang.

Plantene liker seg i solrike steder med jord som er litt fuktig – men ikke våt. Derfor kan det være til fordel å dekke jorden med gressklipp for å holde på fuktigheten, samtidig som du gjødsler. Faktisk er gressklipp nok næring til plantene.

Plantene trenger en avstand på 20 cm mellom hverandre.

Høsting

Jeg høster pak choy blader gjennom hele sesongen. Helt fra plantene er relativt små kan jeg allerede begynne å ta ett og ett blad fra hver plante. Men hele planten bør høstes før den går i blomst om sommeren. Bladene smaker ikke like godt da.

Lykke til med dyrkingen!

(Artikkelen inneholder produktplassering)

BOKEN VI ALLE HAR VENTET PÅ!

Hele Norges nye kjøkkenhage bok. Dette er en bok som har rast ut av forlagets lager. Nytt opplag allerede før den offisielle utgivelsesdatoen. Bestselger hos Norges største bokhandel!

Publisert av Spiselighage

Dennis - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

2 kommentarer om “Dyrke pak choy

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhagekonto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: