Dyrke bringebær

Alle bør ha hagebringebær. Det finnes riktignok ville bringebær i skogen, men de du dyrker i egen hage blir større. Det er så enkelt, godt og dekorativt. Buskene blir akkurat så store som du vil ha dem og gir deg mange smaksrike bær!

Plante bringebærbusk i hagen – stell

Det er enklest å dra på et lokalt hagesenter å bestille/kjøpe med seg noen bærbusker. Da er det bare å plante dem rett i jorda. Bringebær liker sol, men bør beskyttes mot vind. Bringebær kan plantes i alle typer jord, men bør ha litt plass mellom seg. Avstand på 50 cm er fint!

Bringebærbuskene trenger litt gjødsel av og til. Gi en neve med gjødsel til hver plante på våren og rett før de skal blomstre for å sette bær.

Ta avlegger av egen plante

Klipp av noen greiner fra bærbusken, fjern de nederste bladene og la kun noen få være igjen på toppen. Sett disse i en potte med jord eller bøtte med vann. Etter noen uker vil de danne røtter – og da har du plutselig skapt deg nye planter! Enklere blir det faktisk ikke! (Det samme kan du faktisk gjøre med solbærbusker også

Beskjæring om høsten

Om høsten kan du med fordel beskjære/klippe bort de greinene har båret bær. Da vil nye greiner gi deilige bringebær neste år.

Gode bringebærsorter:

Asker, Preussen, Stiora og Veten. De selges alle på hagesenteret ditt!

Publisert av Spiselighage

Dennis (23 år) - Kjøkkenhage Dyrker egen økologisk kjøkkenhage i Stavanger med grønnsaker, bær og frukt. I min hage kan man spise nærmest alt! 🥦🥕🍆🍓🍅🥔🌽🌶

Legg inn en kommentar

Følg meg på Instagram
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige oppdateringer om tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
%d bloggere liker dette: