Dyrke bringebær

Alle bør ha hagebringebær. Det finnes riktignok ville bringebær i skogen, men de du dyrker i egen hage blir større – og smaker bedre. Det er så enkelt, godt og dekorativt. Buskene blir akkurat så store som du vil ha dem og gir deg mange smaksrike bær!

Plante bringebærbusk i hagen – stell

Det er enklest å dra på et lokalt hagesenter å bestille/kjøpe med seg noen bærbusker. Da er det bare å plante dem rett i jorda. Bringebær liker sol, men bør beskyttes mot vind. Bringebær kan plantes i alle typer jord, men bør ha litt plass mellom seg. Avstand på minst 50 cm er fint – det blir jo tross alt relativt store busker.

Bringebærbuskene trenger litt gjødsel av og til. Gi en neve med gjødsel til hver plante på våren og rett før de skal blomstre for å sette bær.

Takk for at du støtter♥

Visste du at jeg har en nettbutikk?

Ta avlegger av egen plante

Klipp av noen greiner fra bærbusken, fjern de nederste bladene og la kun noen få være igjen på toppen. Sett disse i en potte med jord eller bøtte med vann. Etter noen uker vil de danne røtter – og da har du plutselig skapt deg nye planter! Enklere blir det faktisk ikke! (Det samme kan du faktisk gjøre med solbær og rips også).

Beskjæring om høsten

Om høsten kan du med fordel beskjære/klippe bort de greinene har båret bær. Da vil nye greiner gi deilige bringebær neste år.

Gode bringebærsorter:

Asker, Preussen, Stiora og Veten. De selges alle på hagesenteret ditt!

Legg inn en kommentar

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
Dennis Asbjørnsen er en norsk greenfluencer, forfatter og blogger. Han står bak Norges mest populære kjøkkenhage konto på Instagram. Få med deg daglige tips og inspirasjon til å dyrke din egen mat hjemme.
FØLG MEG PÅ
INSTAGRAM
%d bloggere liker dette: